Προεκλογική εκστρατεία Μπάιντεν: Ρεκόρ δωρεών με 130 εκατ. δολ. ως τα τέλη Ιανουαρίου

Προεκλογική εκστρατεία Μπάιντεν: Ρεκόρ δωρεών με 130 εκατ. δολ. ως τα τέλη Ιανουαρίου

Παρά τις ανησυχίες για την ηλικία του και τα αδύναμα ποσοστά του στις δημοσκοπήσεις, ο 81χρονος Τζο Μπάιντεν έχει μέχρι στιγμής συγκεντρώσει, μέσω προεκλογικών δωρεών, περισσότερα χρήματα από όσα είχε κάθε άλλος υποψήφιος των Δημοκρατικών σε αυτήν τη φάση της προεκλογικής περιόδου στο παρελθόν

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Αμερικανοί θεωρούν, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, ότι εκείνος είναι πια πολύ μεγάλος σε ηλικία για να διεκδικήσει μια νέα προεδρική θητεία. Σύμφωνα με πρόσφατη σφυγμομέτρηση (Ipsos – ABC news), το 86% των Αμερικανών παρουσιάζεται να θεωρεί ότι ο 81χρονος Τζο Μπάιντεν παραείναι γηραιός για μια νέα τετραετία στην προεδρία (Ιανουάριος 2025 – Ιανουάριος 2029). Οσοι είναι διατεθειμένοι ωστόσο να βάλουν το χέρι στην τσέπη για να στηρίξουν οικονομικά την προεκλογική εκστρατεία του 81χρονου Δημοκρατικού, έχουν μάλλον διαφορετική άποψη.

Εως και τα τέλη Ιανουαρίου, η προεκλογική εκστρατεία υπέρ της προεδρικής υποψηφιότητας του Τζο Μπάιντεν είχε καταφέρει να συγκεντρώσει 130 εκατομμύρια δολάρια, ενώ μόνο μέσα στον μήνα Ιανουάριο οι νέες δωρεές άγγιξαν τα 42 εκατ. δολ.

«Το ποσό των 130 εκατομμυρίων δολαρίων του Μπάιντεν είναι το μεγαλύτερο που έχει συγκεντρώσει ποτέ Δημοκρατικός υποψήφιος σε αυτό το χρονικό σημείο της προεκλογικής εκστρατείας», σημειώνει ο ιστοχώρος Gzero, αντλώντας στοιχεία από σχετικό άρθρο των FT.

«Ο Τζο Μπάιντεν συγκέντρωσε περισσότερα από 42 εκατομμύρια δολάρια τον Ιανουάριο, ανεβάζοντας στο ποσό-ρεκόρ των 130 εκατ. δολ. τα χρήματα που έχει στο ταμείο του ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, παρά τις αυξανόμενες ανησυχίες για την ηλικία του και τα αδύναμα ποσοστά του στις δημοσκοπήσεις», σημειώνουν στο δικό τους άρθρο οι Financial Times.

Συγκριτικά, ο Ρεπουμπλικανός Ντόναλντ Τραμπ είχε, ως τα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου, συγκεντρώσει σε προεκλογικές δωρεές περί τα 66 εκατ. δολ.  

Με πληροφορίες από FT, Gzero       

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT