Ο Σεντάτ Ονάλ νέος πρέσβης της Τουρκίας στην Ουάσιγκτον

Ο Σεντάτ Ονάλ νέος πρέσβης της Τουρκίας στην Ουάσιγκτον

Ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών και νυν μόνιμος αντιπρόσωπος της Τουρκίας στον ΟΗΕ θα είναι ο νέος πρέσβης της χώρας στην Ουάσιγκτον

37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο νυν μόνιμος αντιπρόσωπος της Τουρκίας στον ΟΗΕ, Σεντάτ Ονάλ, ετοιμάζεται να πάρει τη θέση του Χασάν Μουράτ Μερτζάν, ως νέος πρέσβης της Τουρκίας στην Ουάσιγκτον, όπως αναφέρει η τουρκική Daily Sabah επικαλούμενη διπλωματικές πηγές.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν ενημέρωσε τηλεφωνικά τους άμεσα ενδιαφερόμενους για τις επικείμενες αλλαγές, ενώ νέος μόνιμος αντιπρόσωπος της Τουρκίας στον ΟΗΕ πρόκειται να διοριστεί ο Αχμέτ Γιλντίζ, παίρνοντας τη θέση που έχει σήμερα ο Ονάλ.

Ο Σεντάτ Ονάλ υπηρετεί στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών από το 1989 και είχε διατελέσει επί σειρά ετών υφυπουργός Εξωτερικών. Τον Φεβρουάριο του 2023 διορίστηκε μόνιμος αντιπρόσωπος της Τουρκίας στον ΟΗΕ και πλέον, έναν χρόνο μετά, ετοιμάζεται να αναλάβει καθήκοντα πρεσβευτή της Τουρκίας στην Ουάσιγκτον.

Με πληροφορίες από Daily Sabah

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή