Γάζα: Από αέρος παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας σε νοσοκομείο

Γάζα: Από αέρος παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας σε νοσοκομείο

Το Ηνωμένο Βασίλειο ανέλαβε την προμήθεια του ανθρωπιστικού υλικού και η πολεμική αεροπορία της Ιορδανίας ανέλαβε την παράδοσή του στο νοσοκομείο Tal Al-Hawa

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τέσσερις τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας, συμπεριλαμβανομένων φαρμάκων, καυσίμων και τροφίμων, έφθασαν στο νοσοκομείο Tal Al-Hawa στη βόρεια Γάζα, με ευθύνη της Βρετανίας και της Ιορδανίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών την Τετάρτη, το Ηνωμένο Βασίλειο ανέλαβε τη χρηματοδότηση του ανθρωπιστικού υλικού και η πολεμική αεροπορία της Ιορδανίας ανέλαβε την παράδοσή του στο νοσοκομείο του θύλακα.

«Χιλιάδες ασθενείς θα ωφεληθούν και τα καύσιμα θα επιτρέψουν σε αυτό το ζωτικής σημασίας νοσοκομείο να συνεχίσει το έργο του, να συνεχίσει να σώζει ζωές», ανέφερε ο Βρετανός ΥΠΕΞ, Ντέιβιντ Κάμερον.

«Η κατάσταση στη Γάζα είναι απελπιστική και χρειάζεται σημαντικά περισσότερη βοήθεια και μάλιστα γρήγορα. Ζητάμε άμεση κατάπαυση του πυρός για να επιτραπεί η παροχή πρόσθετης βοήθειας το συντομότερο δυνατό αλλά και να επιστρέψουν οι όμηροι στην πατρίδα τους», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται πως παρόμοια έκκληση για κατάπαυση του πυρός απηύθυνε από τη Γενεύη ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.

«Σε τι κόσμο ζούμε όταν οι άνθρωποι δεν μπορούν να προμηθευτούν τροφή και νερό ή όταν άνθρωποι που δεν μπορούν ούτε να περπατήσουν δεν μπορούν να λάβουν ιατρική φροντίδα;» δήλωσε στην τακτική συνέντευξη Τύπου.

«Χρειαζόμαστε κατάπαυση του πυρός τώρα! Οι όμηροι πρέπει να απελευθερωθούν, οι βόμβες πρέπει να σταματήσουν να πέφτουν και η πρόσβαση στην ανθρωπιστική βοήθεια πρέπει να είναι ελεύθερη. Η ανθρωπιά πρέπει να επικρατεί», δήλωσε ο επικεφαλής του ΠΟΥ.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή