Κίνα: Πλοίο προσέκρουσε σε γέφυρα προκαλώντας μερική κατάρρευση – Δύο νεκροί

Κίνα: Πλοίο προσέκρουσε σε γέφυρα προκαλώντας μερική κατάρρευση – Δύο νεκροί

Ακόμη τρεις άνθρωποι αγνοούνται και άλλοι δύο περισυνελέγησαν σώοι

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ένα πελώριο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων προσέκρουσε σε γέφυρα, κοντά στο λιμάνι της Γκουανγκσού, προκαλώντας κατάρρευση τμήματός της. 

Τη στιγμή της τρομακτικής πρόσκρουσης, γύρω στις 5.00 το πρωί, τοπική ώρα, υπήρχε περιορισμένη κίνηση πάνω στη γέφυρα, με αποτέλεσμα δύο αυτοκίνητα να καταλήξουν στο νερό και άλλα τρία οχήματα (ένα λεωφορείο, ένα Ι.Χ. και ένα σκούτερ) πάνω στο άδειο κατάστρωμα του εμπορικού πλοίου. 

Ακόμη τρεις άνθρωποι αγνοούνται και άλλοι δύο περισυνελέγησαν σώοι. 

Ο καπετάνιος του πλοίου συνελήφθη, ενώ για λόγους ασφαλείας οι άνθρωποι που διέμεναν πλησίον της περιοχής του δυστυχήματος απομακρύνθηκαν, σύμφωνα με το Beijing News, που επικαλείται τις περιφερειακές αρχές.

Επί τόπου βρίσκονται ομάδες διάσωσης για τον εντοπισμό των αγνοουμένων, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα για να διαπιστωθούν τα αίτια και οι ακριβείς συνθήκες του δυστυχήματος. 

Σύμφωνα με το CCTV, τον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα της Κίνας, το 2022 οι τοπικές αρχές σχεδίαζαν την αναβάθμιση της γέφυρας με εγκατάσταση προστατευτικών συστημάτων για την αποτροπή προσκρούσεων γύρω από ορισμένους πυλώνες της, ωστόσο τα σχέδια αυτά έχουν αναβληθεί τουλάχιστον τρεις φορές.

Πηγή: Associated Press/BB

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή