Το Κρεμλίνο απαντάει στον Μπάιντεν: «Κακή προσπάθεια να θυμίσει καουμπόη»

Το Κρεμλίνο απαντάει στον Μπάιντεν: «Κακή προσπάθεια να θυμίσει καουμπόη»

«Υποτιμητικοί για τις Ηνωμένες Πολιτείες και για όσους τους χρησιμοποιούν» οι χαρακτηρισμοί εναντίον του Βλαντιμίρ Πούτιν, σχολίασε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι χαρακτηρισμοί του Τζο Μπάιντεν για τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν υποτιμούν τις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς όποιος χρησιμοποιεί τέτοιου είδους λεξιλόγιο υποτιμά τον εαυτό του, σχολίασε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, σήμερα Πέμπτη.

«Είναι κακή προσπάθεια να θυμίσει καουμπόη του Χόλιγουντ», προσέθεσε ο Πεσκόφ.

Ο Μπάιντεν αποκάλεσε τον Πούτιν «τρελό μπάσταρδο» («crazy SOB», ακρωνύμιο που παραπέμπει στη φράση «son of a bitch») κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Σαν Φρανσίσκο, χθες Τετάρτη.

Ο Αμερικανός πρόεδρος προειδοποίησε, κατά τη διάρκεια της ίδιας εκδήλωσης, στην οποία συναντήθηκε με δωρητές του Δημοκρατικού Κόμματος, ότι υπάρχει πάντα η απειλή πυρηνικής σύγκρουσης. Ωστόσο, όπως υπογράμμισε, η μεγαλύτερη απειλή για την ανθρωπότητα παραμένει η κλιματική αλλαγή.

«Ο Πούτιν δεν χρησιμοποιεί χυδαίες εκφράσεις»

«Η χρήση τέτοιας γλώσσας εναντίον ενός αρχηγού άλλου κράτους από τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών δεν συνιστά προσβολή για τον πρόεδρο Πούτιν», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ. «Είναι υποτιμητική για τους ίδιους που χρησιμοποιούν τέτοιο λεξιλόγιο», προσέθεσε.

Ο Πεσκόφ τόνισε ότι το σχόλιο αποτελεί «πιθανώς κάποιου είδους προσπάθεια να θυμίσει καουμπόη του Χόλιγουντ».

«Εχει χρησιμοποιήσει ποτέ ο Πούτιν τόσο χυδαία έκφραση για να απευθυνθεί σε εσάς; Δεν συνέβη ποτέ. Αυτό το λεξιλόγιο υποτιμά την ίδια την Αμερική», σημείωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή