Υπέρ της υποψηφιότητας του Μαρκ Ρούτε για την ηγεσία του ΝΑΤΟ η Βρετανία

Υπέρ της υποψηφιότητας του Μαρκ Ρούτε για την ηγεσία του ΝΑΤΟ η Βρετανία

Ο Ολλανδός πρωθυπουργός θεωρείται το φαβορί για να αναλάβει την εξουσία μετά την αποχώρηση του Γενς Στόλτενμπεργκ τον Οκτώβριο

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Βρετανία υποστηρίζει την υποψηφιότητα του Ολλανδού πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε να διαδεχθεί τον Γενς Στόλτενμπεργκ ως ο επόμενος γενικός γραμματέας της συμμαχίας του ΝΑΤΟ, ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.

Ο Ρούτε, ο οποίος θεωρείται το φαβορί για να αναλάβει την εξουσία όταν ο Στόλτενμπεργκ αποχωρήσει το φθινόπωρο, εξέφρασε το ενδιαφέρον του για τη θέση για πρώτη φορά πέρυσι.

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν φέρεται επίσης να έχει ταχθεί υπέρ της υποψηφιότητας του Ρούτε, σύμφωνα με δημοσίευμα του Politico, χθες Τετάρτη.

Η θητεία του σημερινού γ.γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, ο οποίος είναι επικεφαλής της Συμμαχίας από το 2014, λήγει τον Οκτώβριο.

Οι πιέσεις αυξάνονται ώστε να εγκριθεί η υποψηφιότητα του Ρούτε πριν από τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ τον Ιούλιο, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Ουάσιγκτον για τον εορτασμό της 75ης επετείου της Συμμαχίας.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή