Χούθι: Οι επιθέσεις θα συνεχιστούν και με «υποβρύχια όπλα»

Χούθι: Οι επιθέσεις θα συνεχιστούν και με «υποβρύχια όπλα»

Κλιμάκωση των επιθέσεων εναντίον πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα και αλλού, προανήγγειλε ο ηγέτης των φιλοϊρανών μαχητών, Αμπντούλ Μαλίκ αλ Χούθι

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κλιμάκωση των επιθέσεων εναντίον πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα και αλλού, καθώς και χρήση «υποβρύχιων όπλων» προανήγγειλε ο ηγέτης των φιλοϊρανών Χούθι της Υεμένης.

«Οι επιχειρήσεις στην Ερυθρά και την Αραβική Θάλασσα, στο Στενό Μπαμπ αλ-Μαντάμπ και στον Κόλπο του Αντεν συνεχίζονται, κλιμακώνονται και είναι αποτελεσματικές», ανέφερε ο Αμπντούλ Μαλίκ αλ Χούθι, σε τηλεοπτική ομιλία του την Πέμπτη.

«Εχουμε εισαγάγει υποβρύχια όπλα στις επιχειρήσεις μας», ανέφερε, χωρίς, ωστόσο, να αποκαλύψει περισσότερα.

Η ομιλία του Αμπντούλ Μαλίκ αλ Χούθι συμπίπτει χρονικά με την προειδοποίηση που έλαβαν ναυτιλιακές ασφαλιστικές εταιρείες, σχετικά με την απαγόρευση, όπως την ονόμασαν οι Χούθι, των πλοίων που συνδέονται με το Ισραήλ να πλέουν στις γύρω θάλασσες.

Οι ανακοινώσεις, που στάλθηκαν από το «Κέντρο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Επιχειρήσεων» των Χούθι, ανέφεραν πως η απαγόρευση ισχύει επίσης για τα πλοία που ανήκουν σε άτομα ή οντότητες των ΗΠΑ ή της Βρετανίας, ή φέρουν αμερικανική ή βρετανική σημαία.

Οι επιθέσεις των Χούθι προκαλούν αναστάτωση σε έναν θαλάσσιο διάδρομο που αντιπροσωπεύει περίπου το 12% της παγκόσμιας ναυτιλίας, αναγκάζοντας τις ναυτιλιακές εταιρείες να οδηγήσουν τα πλοία τους σε μια μεγαλύτερη και ακριβότερη διαδρομή, γύρω από την Αφρική.

Ο ηγέτης των μαχητών ανέφερε ότι οι επιθέσεις «αντανακλούν» την κλιμάκωση των στρατιωτικών επιχειρήσεων του Ισραήλ στη Γάζα και ότι τα αντίποινα του αμερικανοβρετανικού συνασπισμού δεν κατάφεραν να σταματήσουν τις επιχειρήσεις των Χούθι.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT