Η Sun διαφημίζει το «μικροσκοπικό νησί κοντά στην Τουρκία που ανήκει στην Ελλάδα»

Η Sun διαφημίζει το «μικροσκοπικό νησί κοντά στην Τουρκία που ανήκει στην Ελλάδα»

«Στην πραγματικότητα», αναφέρει η Sun, το νησί είναι ελληνικό, «παρά την εγγύτητά του με την τουρκική ενδοχώρα»

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το μικρό νησί του Καστελλόριζου βρίσκεται στο επίκεντρο δημοσιεύματος της βρετανικής εφημερίδας Sun με τίτλο: «Το μικροσκοπικό νησί στις ακτές της Τουρκίας που είναι στην πραγματικότητα ελληνικό – με χελώνες, φτηνές μπίρες και φωτεινά νερά».

Το Καστελλόριζο χαρακτηρίζεται ως ένα «όμορφο νησί» το οποίο απέχει «μόλις 30 λεπτά από τις ακτές της Τουρκίας». «Στην πραγματικότητα», αναφέρει η Sun, το νησί είναι ελληνικό, «παρά την εγγύτητά του με την τουρκική ενδοχώρα».

«Κατεχόμενο από τους Γάλλους και τους Ιταλούς κατά τη διάρκεια του πολέμου, δόθηκε στην Ελλάδα με τη Συμφωνία των Παρισίων του 1947. Και αυτό παρά το γεγονός ότι το πλησιέστερο ελληνικό νησί που είναι η Ρόδος απέχει περισσότερο από 100 μίλια ενώ βρίσκεται μόλις ένα μίλι μακριά από τις ακτές της Τουρκίας. Αυτό σημαίνει επίσης ότι οι τουρίστες που επισκέπτονται το νησί θα πρέπει να περάσουν από έλεγχο διαβατηρίων, δεδομένου ότι ταξιδεύουν από τη μία χώρα στην άλλη», σημειώνει η βρετανική εφημερίδα.

Με μόλις 350 ντόπιους, ο αριθμός αυτός φτάνει περίπου τους 1.000 κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Το νησί είναι αρκετά μικρό «καθώς χρειάζονται περίπου 30 λεπτά για να περπατήσετε σε κάθε πλευρά».

Σημειώνεται επίσης ότι το Καστελλόριζο δεν το επισκέπτονται μόνο τουρίστες αλλά και Βρετανοί ομογενείς που βρίσκονται στην Τουρκία και θέλουν να αποφύγουν προβλήματα με τις βίζες τους. Τα εισιτήρια από την Τουρκία για το ελληνικό νησί κοστίζουν, σύμφωνα με τη Sun, περίπου 25 ευρώ, με αναχώρηση στις 10 το πρωί και επιστροφή στις 4 το απόγευμα από την παραθαλάσσια πόλη του Κας. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή