Πολωνία: Αγρότες θα αποκλείσουν σημαντικό μεθοριακό πέρασμα με τη Γερμανία

Πολωνία: Αγρότες θα αποκλείσουν σημαντικό μεθοριακό πέρασμα με τη Γερμανία

Αρχικά είχαν ανακοινώσει ότι θα προχωρήσουν σε αποκλεισμό διάρκειας 25 ημερών, ωστόσο, έπειτα από συνομιλίες, αποφάσισαν να περιορίσουν τη διάρκεια της κινητοποίησης σε 24 ώρες

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον 24ωρο αποκλεισμό ενός σημαντικού μεθοριακού περάσματος με τη Γερμανία ανακοίνωσαν την Παρασκευή οι αγρότες στην Πολωνία, στο πλαίσιο διαμαρτυρίας κατά των ευρωπαϊκών κανονισμών και των εισαγωγών προϊόντων.

«Το συνοριακό πέρασμα του Σλουμπίτσε στον αυτοκινητόδρομο Α2 (που συνδέει τη Βαρσοβία με το Βερολίνο) θα αποκλειστεί στις 13.00 τοπική ώρα (14.00 ώρα Ελλάδας) την Κυριακή έως τις 13.00 τη Δευτέρα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ντάριους Βρόμπελ, εκ των διοργανωτών της κινητοποίησης.

«Διαμαρτυρόμαστε κατά του ευρωπαϊκού πράσινου Συμφώνου, που είναι απαράδεκτο υπό την παρούσα μορφή του και κατά των εισαγωγών αγροτοδιατροφικών προϊόντων που δεν συμμορφώνονται προς τα ευρωπαϊκά πρότυπα, προερχόμενα από χώρες εκτός της Ε.Ε.», συμπλήρωσε.

Πρόσθεσε δε ότι πρόκειται για μια προειδοποιητική κινητοποίηση. «Αναμένουμε τα αποτελέσματα της δράσης μας και είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις σε πολύ υψηλότερο επίπεδο», υπογράμμισε.

Επισημαίνεται πως σε πρώτη φάση, οι αγρότες είχαν ανακοινώσει ότι θα προχωρήσουν σε αποκλεισμό διάρκειας 25 ημερών, όμως έπειτα από συνομιλίες που είχαν με τη δημοτική αρχή του Σλουμπίτσε και τοπικές επιχειρήσεις, αποφάσισαν να περιορίσουν τη διάρκεια της κινητοποίησής τους.

Με πληροφορίες από AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT