Ινδία: Εμπορική αμαξοστοιχία με 53 βαγόνια διήνυσε 70 χλμ χωρίς μηχανοδηγό

Ινδία: Εμπορική αμαξοστοιχία με 53 βαγόνια διήνυσε 70 χλμ χωρίς μηχανοδηγό

Η αμαξοστοιχία με τα 53 βαγόνια που μετέφερε χαλίκι, σταμάτησε στο Κατούα για αλλαγή πληρώματος, όταν άρχισε να κατηφορίζει σε ράγες με κλίση χωρίς ωστόσο να έχουν επιβιβαστεί οι νέοι μηχανοδηγοί.

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Σιδηρόδρομοι της Ινδίας διέταξαν έρευνα μετά από ένα πρωτόγνωρο συμβάν, κατά το οποίο εμπορικό τρένο διήνυσε πάνω από 70 χιλιόμετρα χωρίς μηχανοδηγό. 

Βίντεο που διακινήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν την εμπορική αμαξοστοιχία να περνά από πολλούς σταθμούς με μεγάλη ταχύτητα. 

Σύμφωνα με αναφορές, το τρένο διήνυσε μια απόσταση άνω των 70 χιλιομέτρων, από το Κατούα στο Τζαμού και Κασμίρ στο Χοσιαρπούρ της Πουντζάμπ, χωρίς μηχανοδηγό. 

Όπως γνωστοποίησαν οι υπεύθυνοι των σιδηροδρόμων, το τρένο ακινητοποιήθηκε χωρίς να τραυματιστεί κανείς. 

Όπως αναφέρει το πρακτορείο ΡΤΙ επικαλούμενο αξιωματούχους, το συμβάν σημειώθηκε μεταξύ 7:25 και 09:00 τοπική ώρα της Κυριακής. 

Η αμαξοστοιχία με τα 53 βαγόνια που μετέφερε χαλίκι, ήταν καθ’οδόν από το Τζαμού στην Πουντζάμπ όταν σταμάτησε στο Κατούα για αλλαγή πληρώματος

Ωστόσο, σύμφωνα με τους αξιωματούχους, αμέσως μόλις αποβιβάστηκαν ο μηχανοδηγός και ο βοηθός του, το τρένο άρχισε να κινείται στις ράγες, αρχικά με χαμηλή ταχύτητα σε μια πορεία με κατηφορική κλίση, και στη συνέχεια επιταχύνοντας ανεξέλεγκτα. 

Ο ακυβέρνητος συρμός κινείτο σε μια ταχύτητα σχεδόν 100 χλμ/ώρα, περνώντας από πέντε σταθμούς, προτού ακινητοποιηθεί επιτυχώς και χωρίς προβλήματα.

Αμέσως μόλις ενημερώθηκαν για το ακυβέρνητο τρένο, οι υπεύθυνοι απέκλεισαν όλες τις σιδηροδρομικές διαβάσεις κατά μήκος της διαδρομής του. 

«Η αμαξοστοιχία σταμάτησε αφού ένας σιδηροδρομικός υπάλληλος τοποθέτησε ξύλινα μπλοκ στις ράγες για να σταματήσει το τρένο», δήλωσαν αξιωματούχοι στο PTI, αναφερόμενοι σε ξύλινους μηχανισμούς που βοηθούν στη μείωση της ταχύτητας των αμαξοστοιχιών.

Πηγή: BBC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή