Δυτική Οχθη: Παραίτηση της παλαιστινιακής κυβέρνησης

Δυτική Οχθη: Παραίτηση της παλαιστινιακής κυβέρνησης

Ο Μαχμούντ Αμπάς πρόκειται να προτείνει έναν τεχνοκράτη για νέο πρωθυπουργό

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η παλαιστινιακή κυβέρνηση υπέβαλε την παραίτησή της σήμερα, Δευτέρα, μετά τη διεξαγωγή της εβδομαδιαίας συνεδρίασής της. Η νέα κυβέρνηση θα σχηματιστεί από τεχνοκράτες και όχι από πολιτικούς.

Με επιστολή του στον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς, ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Παλαιστινιακής Αρχής, Μοχάμεντ Σταγέχ, υπέβαλε επισήμως την παραίτησή του, που ήταν ευρέως αναμενόμενη τις τελευταίες εβδομάδες.

Ο Μ. Αμπάς αναμένεται να προτείνει τον Μοχάμεντ Μουστάφα, πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Παλαιστινιακού Επενδυτικού Ταμείου, για να ηγηθεί του νέου υπουργικού συμβουλίου, αλλά θα αφήσει στις παρατάξεις να συμφωνήσουν για έναν υποψήφιο, αποκάλυψε πηγή σε αραβικά μέσα ενημέρωσης.

Ο κ. Σταγέχ είχε δηλώσει πριν από δύο εβδομάδες ότι η παραίτηση θα υποβαλλόταν «εάν υπήρχαν σχέδια για σχηματισμό νέας κυβέρνησης».

Παλαιστινιακές παρατάξεις και αξιωματούχοι διεξήγαγαν έντονες συνομιλίες ενόψει της συνάντησης στην οποία πρόκειται να παραστούν στη Μόσχα τη Δευτέρα.

Διαβουλεύσεις

Ο Μ. Αμπάς πραγματοποιεί επίσης διαβουλεύσεις με Αραβες ηγέτες. Τελευταία συναντήθηκε με τον βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα πριν από την περιοδεία του σε άλλες αραβικές χώρες.

Ενημερωμένες πηγές είχαν πει ότι ο Αμπάς σχεδίαζε να σχηματίσει νέα κυβέρνηση μόλις τελειώσει ο πόλεμος στη Γάζα.

Κύριος στόχος της θα είναι η ασφάλεια της Γάζας και η επίβλεψη της ανοικοδόμησής της.

Ο Μ. Μουστάφα γεννήθηκε στην Παλαιστίνη το 1954. Υπηρέτησε σε πολλές ανώτερες πολιτικές και οικονομικές θέσεις σε διάφορους αραβικούς και διεθνείς οικονομικούς θεσμούς.

Επίσης, επέβλεψε την έναρξη και τη διαχείριση πολλών τοπικών και περιφερειακών επενδυτικών κεφαλαίων και εταιρειών.

Πηγή: The Guardian, Asharq Al-Awsat

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή