Ναβάλνι: Μέχρι το τέλος της εβδομάδας το «αντίο» των υποστηρικτών του

Ναβάλνι: Μέχρι το τέλος της εβδομάδας το «αντίο» των υποστηρικτών του

Ο Αλεξέι Ναβάλνι άφησε την τελευταία του πνοή σε απομακρυσμένο σωφρονιστικό κέντρο της Αρκτικής στη Ρωσία στις 16 Φεβρουαρίου

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η δημόσια αποχαιρετιστήρια τελετή στη μνήμη του Αλεξέι Ναβάλνι, σφοδρού επικριτή του Βλαντιμίρ Πούτιν, που άφησε την τελευταία του πνοή σε απομακρυσμένο σωφρονιστικό κέντρο της Αρκτικής στη Ρωσία στις 16 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Οπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του Ρώσου πολιτικού της αντιπολίτευσης, οι πρώην συνεργάτες του αναζητούν χώρο όπου οι υποστηρικτές του θα μπορέσουν να τον αποχαιρετήσουν δημόσια.

Η Κίρα Γιαρμίς ανέφερε ότι πρόκειται να πραγματοποιηθεί τελετή, η οποία θα είναι ξεχωριστή από την κηδεία, μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Οι λεπτομέρειες σχετικά με την κηδεία του, η οποία αναμένεται να διεξαχθεί στη Μόσχα, δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί.

Το Σάββατο παραδόθηκε η σορός του

Η σορός του Ναβάλνι, παραδόθηκε το Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου στη μητέρα του, η οποία είχε απευθύνει σχετική έκκληση προσωπικά στον Ρώσο πρόεδρο, καθώς τις πρώτες ημέρες μετά τον αιφνίδιο θάνατό του στη φυλακή της είχε απαγορευτεί η πρόσβαση σε αυτήν.

Η σύζυγός του Γιούλια έχει ισχυριστεί ότι ο Ναβάλνι δολοφονήθηκε, ενώ έχει κατηγορήσει τον Πούτιν, ως υπεύθυνο για φερόμενη δηλητηρίασή του.

Με πληροφορίες από Reuters 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT