Πλήγμα για τη Χέιλι: Οι δισεκατομμυριούχοι Κοχ σταματούν να χρηματοδοτούν την εκστρατεία της

Πλήγμα για τη Χέιλι: Οι δισεκατομμυριούχοι Κοχ σταματούν να χρηματοδοτούν την εκστρατεία της

Η πλευρά των δισεκατομμυριούχων βιομηχάνων Κοχ ανακοίνωσε ότι σταματά να στηρίζει οικονομικά την προεδρική υποψηφιότητα της Νίκι Χέιλι, έπειτα από την ήττα της τελευταίας στις προκριματικές εκλογές στη Νότια Καρολίνα

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πλευρά των δισεκατομμυριούχων βιομηχάνων Κοχ ανακοίνωσε την Κυριακή ότι σταματά να στηρίζει οικονομικά την προεδρική υποψηφιότητα της Νίκι Χέιλι, έπειτα από την ήττα της τελευταίας στις προκριματικές εκλογές για το προεδρικό χρίσμα του ρεπουμπλικανικού κόμματος στη Νότια Καρολίνα.

Η 52χρονη Χέιλι είχε διατελέσει στο παρελθόν, την περίοδο μεταξύ 2011 και 2017, κυβερνήτης της εν λόγω πολιτείας. Ως εκ τούτου, θεωρήθηκε ότι «έχασε στην έδρα της» όταν ηττήθηκε εκεί από τον Ντόναλντ Τραμπ το περασμένο Σάββατο, με ποσοστό περίπου 60% έναντι 40%.

Η ομάδα «Americans for Prosperity Action», που χρηματοδοτείται από τους Κοχ, ξόδεψε δεκάδες εκατομμύρια δολάρια τους περασμένους μήνες υπέρ της Χέιλι, προκρίνοντας τη δική της προεδρική υποψηφιότητα απέναντι σε εκείνη του Ντόναλντ Τραμπ.

Ωστόσο πλέον, αυτή η χρηματοδότηση σταματά καθώς, όπως αφήνεται να εννοηθεί, η 52χρονη δεν έχει πια ελπίδες να κερδίσει τον 77χρονο Τραμπ στην εσωκομματική κούρσα για το προεδρικό χρίσμα της ρεπουμπλικανικής παράταξης ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου.

Η ίδια η Χέιλι δεν φαίνεται πάντως, ακόμη, διατεθειμένη να τα παρατήσει. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι εκείνη ίσως να προετοιμάζει το έδαφος όχι για αυτές τις προεδρικές εκλογές αλλά για τις επόμενες του 2028. Η ηλικία της άλλωστε (52 ετών) της δίνει ένα τέτοιο περιθώριο, πράγμα που δεν ισχύει όμως για τον 77χρονο Τραμπ και τον 81χρονο Τζο Μπάιντεν.

Με πληροφορίες από Gzero, New York Times

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT