Πρώην καθηγήτρια έκανε δωρεά 1 δισ. δολ. σε σχολή, ξεπληρώνοντας τα δίδακτρα όλων των φοιτητών

Πρώην καθηγήτρια έκανε δωρεά 1 δισ. δολ. σε σχολή, ξεπληρώνοντας τα δίδακτρα όλων των φοιτητών

Η Ρουθ Γκότεσμαν δώρισε αυτό το ποσό από την περιουσία του εκλιπόντος συζύγου της, του Ντέιβιντ «Σάντι» Γκότεσμαν, χρηματιστή της Wall Street και επενδυτή της Berkshire Hathaway, που πέθανε τον Σεπτέμβριο του 2022

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια πρώην καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής Albert Einstein έκανε δωρεά ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων στο ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα της Νέας Υόρκης, τη μεγαλύτερη αυτού του είδους που έχει γίνει ποτέ στις ΗΠΑ, προκειμένου να πληρωθούν τα δίδακτρα όλων των φοιτητών του.

Η Ρουθ Γκότεσμαν δώρισε αυτό το ποσό από την περιουσία του εκλιπόντος συζύγου της, του Ντέιβιντ «Σάντι» Γκότεσμαν, χρηματιστή της Wall Street και επενδυτή της Berkshire Hathaway, που πέθανε τον Σεπτέμβριο του 2022.

«Είμαι πολύ ευγνώμων στον εκλιπόντα σύζυγό μου Σάντι, επειδή άφησε αυτά τα χρήματα υπό τη φροντίδα μου και νιώθω ευλογημένη που έχω αυτό το πολύ μεγάλο προνόμιο να προσφέρω αυτό το δώρο για έναν τόσο ευγενή σκοπό», τόνισε η ίδια σε μια κοινή ανακοίνωση με τη σχολή.

Η Γκότεσμαν εργάστηκε στην ιατρική σχολή από το 1968. Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας της εκεί, έκανε έρευνα για τις παιδικές μαθησιακές δυσκολίες, ενώ δημιούργησε ένα πρόγραμμα γραφής και ανάγνωσης για ενήλικες. Αυτή τη στιγμή είναι πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Einstein και συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο του Montefiore Health System, του συνεργαζόμενου με τη σχολή νοσοκομείου.

Με τη δωρεά της, θα αποπληρωθούν τα δίδακτρα του εαρινού εξαμήνου του 2024 όλων των νυν φοιτητών και οι μελλοντικοί φοιτητές θα παρακολουθήσουν τις σπουδές τους χωρίς δίδακτρα. Τα δίδακτρα στη σχολή ανέρχονται σε περίπου 60.000 δολάρια τον χρόνο, με αποτέλεσμα πολλοί φοιτητές να εξακολουθούν να παίρνουν πτυχίο, έχοντας προσωπικά χρέη άνω των 200.000 δολαρίων.

«Αυτό το δώρο σκοπεύει να προσελκύσει μια ομάδα ταλαντούχων και διαφορετικών ατόμων που σε άλλη περίπτωση ενδεχομένως δεν είχαν τα μέσα να παρακολουθήσουν σπουδές στην ιατρική», τονίζει η σχολή, προσθέτοντας πως πρόκειται για το μεγαλύτερο δώρο που προσφέρεται σε ιατρική σχολή στη χώρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT