Ζελένσκι: «Αδιανόητο» ότι ο Τραμπ είναι «με το μέρος του Πούτιν»

Ζελένσκι: «Αδιανόητο» ότι ο Τραμπ είναι «με το μέρος του Πούτιν»

«Δεν πιστεύω ότι ο Ντόναλντ Τραμπ γνωρίζει τον Πούτιν. Ξέρω ότι τον συνάντησε αλλά δεν του αντιτάχθηκε ποτέ», αναφέρει ο Ουκρανός πρόεδρος, στο πλαίσιο συνέντευξης στο CNN

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ακατανόητη θεωρεί ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, τη στάση του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, σε σχέση με τη Ρωσία.

Μιλώντας σε συνέντευξη στο CNN, ο Ουκρανός πρόεδρος δήλωσε: «Δεν καταλαβαίνω πώς ο Ντόναλντ Τραμπ είναι με το μέρος του (Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ) Πούτιν. Είναι αδιανόητο».

Σύμφωνα με αποσπάσματα της συνέντευξης που αναμένεται να μεταδοθεί το βράδυ της Δευτέρας, ο Ζελένσκι σημειώνει πως «δεν πιστεύω ότι ο Ντόναλντ Τραμπ γνωρίζει τον Πούτιν. Ξέρω ότι τον συνάντησε αλλά δεν του αντιτάχθηκε ποτέ». «Δεν πιστεύω ότι συνειδητοποιεί ότι ο Πούτιν δεν θα σταματήσει ποτέ», προσθέτει.

Ο Ρεπουμπλικανός πρώην πρόεδρος, μεγάλο φαβορί για να λάβει το χρίσμα του κόμματός του για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, προέτρεψε τους υποστηρικτές του στο Κογκρέσο να μπλοκάρουν αμερικανική στρατιωτική βοήθεια 60 δισ. δολαρίων για το Κίεβο.

Ο 77χρονος πρώην μεγιστάνας έχει διαβεβαιώσει κατά το παρελθόν ότι μπορεί να θέσει τέλος στη σύγκρουση στην Ουκρανία «σε 24 ώρες», εάν επανεκλεγεί.

Οι Ουκρανοί καταγράφουν ήττες εδώ και εβδομάδες στα ανατολικά, κυρίως με την απώλεια της πόλης-φρούριο Αβντιίβκα και σήμερα με την απόσυρσή τους από το χωριό Λαστότσκινε, κοντά στην Αβντιίβκα.

Στη συνέντευξη στο CNN, ο πρόεδρος Ζελένσκι προειδοποιεί ακόμη ότι «εκατομμύρια άνθρωποι θα σκοτωθούν», εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν προσφέρουν εκ νέου την υποστήριξή τους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT