Μόσχα: Ντροπή για τη Γαλλία οι δηλώσεις Μακρόν, μοιάζει με μικρό Βοναπάρτη

Μόσχα: Ντροπή για τη Γαλλία οι δηλώσεις Μακρόν, μοιάζει με μικρό Βοναπάρτη

Οι ρωσικές δηλώσεις θυμίζουν έντονα την προεκλογική εκστρατεία της Μαρίν Λεπέν

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολύ έντονη είναι η λεκτική αντίδραση της Ρωσίας σήμερα, Τετάρτη, στις δηλώσεις του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν προχθές, Δευτέρα, περί πιθανότητας αποστολής δυτικών στρατιωτικών δυνάμεων για την απόκρουση της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Μετά τις αναφορές της Τρίτης περί δεδομένης πολεμικής απάντησης της Ρωσίας κατά της Δύσης σε περίπτωση ανάπτυξης στρατιωτών στην Ουκρανία (για αναπόφευκτη σύγκρουση μίλησε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου), σήμερα άρχισαν οι προσωπικές επιθέσεις στον Γάλλο πρόεδρο που έμοιαζαν βγαλμένες από προεκλογική εκστρατεία της εγχώριας αντιπάλου του, Μαρίν Λεπέν.

Συγκεκριμένα η εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, άστραψε και βρόντηξε, χαρακτηρίζοντας τις δηλώσεις του Γάλλου ηγέτη «ντροπή για τη Γαλλία» και λέγοντας «αφήστε τους Γάλλους να αποφασίσουν».

«Ποιον θα στείλει και πού;» είπε για την πιθανότητα αποστολής δυτικών δυνάμεων στην Ουκρανία. «Για να φυλάξει το καταφύγιο του Ζελένσκι;» διερωτήθηκε η κ. Ζαχάροβα.

«Τέτοια ντροπή για τη Γαλλία…», δήλωσε η εκπρόσωπος της ρωσικής διπλωματίας στον ραδιοφωνικό σταθμό του πρακτορείου Sputnik.

Επιπλέον, συνέχισε, η δήλωση Μακρόν «πυροβολεί τους δικούς μας ήρωες του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Δεν είναι ότι εκτέθηκε ως ο σημερινός αρχηγός του κράτους, ως πολιτικός. Οχι μόνο αυτό. Αφήστε τον λαό της Γαλλίας να αποφασίσει σήμερα πώς αισθάνεται γι’ αυτό. Αλλά αυτό είναι πυροβολισμός εναντίον των ανθρώπων του αντιχιτλερικού συνασπισμού που παρείχαν στη σημερινή Γαλλία και θέση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ», δήλωσε η κ. Ζαχάροβα.

«Νέος Ναπολέων»

Παράλληλα ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας και αντιπρόεδρος του ρωσικού συμβουλίου ασφαλείας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, αποκάλεσε τον Εμ. Μακρόν «μικρό κληρονόμο του Ναπολέοντα», του Γάλλου ηγέτη του 19ου αιώνα που επιχείρησε αποτυχημένη εκστρατεία κατά της τσαρικής Ρωσίας.

Ο Ντ. Μεντβέντεφ χαρακτήρισε εξαιρετικά επικίνδυνες τις δηλώσεις σχετικά με την πιθανότητα αποστολής στρατευμάτων μεμονωμένων χωρών του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία: «Οι μικροί κληρονόμοι του Βοναπάρτη, δοκιμάζοντας τις χρυσές επωμίδες που σκίστηκαν πριν από 200 χρόνια, με ναπολεόντεια εμβέλεια, διψούν για εκδίκηση και κουβαλούν μια άγρια ​​και εξαιρετικά επικίνδυνη χιονοθύελλα για την απόβαση στρατευμάτων μεμονωμένων χωρών του ΝΑΤΟ στο Κίεβο, καθώς και νέα όπλα για το χτύπημα της Ρωσίας», έγραψε το γνωστό γεράκι της Μόσχας, με ιδιαιτέρως γλαφυρό τρόπο, στο κανάλι του στο Telegram.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το «δυτικό πολιτικό πεδίο» έχει μετατραπεί σε ένα θλιβερό, «ενίοτε αστείο, αλλά δυσοίωνο θέαμα». Ετσι, σημείωσε, «οι κατά συρροή κλόουν, που δεν έχουν εργαστεί ούτε μία ημέρα στη ζωή τους, ελέγχουν τις ενέργειες των στρατευμάτων και διαχειρίζονται τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων, στέλνοντάς τους σε βέβαιο θάνατο».

Πηγή: TASS

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή