Η κηδεία του Ναβάλνι θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου στη Μόσχα

Η κηδεία του Ναβάλνι θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου στη Μόσχα

Οι υποστηρικτές του Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή σε απομακρυσμένη φυλακή της Αρκτικής στη Ρωσία, θα έχουν τη δυνατότητα να «αποχαιρετήσουν» τον αντιπολιτευόμενο πολιτικό την Παρασκευή, 1η Μαρτίου

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κηδεία και η τελετή αποχαιρετισμού του ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης και σφοδρού επικριτή του Πούτιν Αλεξέι Ναβάλνι θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου στη Μόσχα, δήλωσε η εκπρόσωπός του Κίρα Γιάρμις στο X.

Η κηδεία θα γίνει στο νεκροταφείο Μπορισόφσκογε έπειτα από θρησκευτική τελετή σε εκκλησία στην περιοχή Μαρίινο, όπως ανέφερε.

Η σορός του Ναβάλνι παραδόθηκε το Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, στη μητέρα του, η οποία είχε απευθύνει σχετική έκκληση προσωπικά στον Ρώσο πρόεδρο, καθώς τις πρώτες ημέρες μετά τον αιφνίδιο θάνατό του σε απομακρυσμένες ρωσικές φυλακές στην Αρκτική, της είχε απαγορευτεί η πρόσβαση σε αυτήν.

Η σύζυγός του Γιούλια έχει ισχυριστεί ότι ο Ναβάλνι δολοφονήθηκε, ενώ έχει κατηγορήσει τον Πούτιν ως υπεύθυνο για φερόμενη δηλητηρίασή του.

Συνελήφθη ο συνήγορός του

Εν τω μεταξύ, δικηγόρος του Ναβάλνι συνελήφθη χθες Τρίτη στη Μόσχα, όπως μετέδωσαν ρωσικά μέσα ενημέρωσης. 

Πρόκειται για τον Βασίλι Ντούμπκοφ, συνήγορο του αντιπολιτευόμενου πολιτικού, ο οποίος μετά τον θάνατό του, είχε συνοδεύσει τη μητέρα του πελάτη του, καθώς εκείνη έκανε έκκληση στις Αρχές για την επιστροφή της σορού του.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή