Η Μόσχα διαμηνύει πως θα απαντήσει με «αντιμέτρα» στην ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Η Μόσχα διαμηνύει πως θα απαντήσει με «αντιμέτρα» στην ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

«Θα παρακολουθούμε στενά τι θα κάνει η Σουηδία και αναλόγως θα διαμορφώσουμε την απάντησή μας», είπε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ρωσία προειδοποίησε σήμερα ότι θα λάβει αντίμετρα μετά την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

«Θα παρακολουθούμε στενά τι θα κάνει η Σουηδία σε αυτό το επιθετικό στρατιωτικό μπλοκ, πώς θα εκπληρώσει τον ρόλο της ως μέλους (σ.σ. του ΝΑΤΟ)… και αναλόγως θα διαμορφώσουμε την απάντησή μας, με αντίμετρα στρατιωτικής-τεχνικής και άλλης φύσεως», είπε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

Συνεχίζοντας, η Ζαχάροβα υποστήριξε ότι η προσχώρηση της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ θα υπονομεύσει τη σουηδική κυριαρχία.

«Η ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ συνοδεύεται από τη συνεχιζόμενη καλλιέργεια αντιρωσικής υστερίας στη χώρα, την οποία δυστυχώς ενθαρρύνει η σουηδική πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, αλλά η κύρια πηγή της βρίσκεται στο εξωτερικό. Δεν είναι οι ίδιοι οι Σουηδοί που κάνουν την επιλογή αυτή. Αυτή η επιλογή έγινε (σ.σ. από άλλους) για τους Σουηδούς», είπε η Ζαχάροβα.

Ο πρωθυπουργός της Σουηδίας Ουλφ Κρίστερσον σχολίασε ότι τα ρωσικά σχόλια δεν προκαλούν έκπληξη. «Τα ίδια έλεγαν όταν η Φινλανδία εντάχθηκε στο ΝΑΤΟ», είπε ο Κρίστερσον. «Είναι γνωστό ότι στη Ρωσία δεν αρέσει που η Σουηδία και η Φινλανδία είναι μέλη του ΝΑΤΟ, αλλά εμείς αποφασίζουμε», συμπλήρωσε ο Σουηδός πρωθυπουργός. Ο Κρίστερσον υπογράμμισε ότι η Σουηδία «είναι σε εγρήγορση», έτοιμη να ανταποκριθεί σε οποιαδήποτε ενέργεια της Ρωσίας. «Είμαστε καλά προετοιμασμένοι και παρακολουθούμε τι κάνουν», διαβεβαίωσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Xinhua

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή