Ερυθρά Θάλασσα: Γερμανική φρεγάτα βομβάρδισε κατά λάθος αμερικανικό drone

Ερυθρά Θάλασσα: Γερμανική φρεγάτα βομβάρδισε κατά λάθος αμερικανικό drone

Η φρεγάτα Hessen δεν είχε ενημερωθεί από τους συμμάχους για την παρουσία μη επανδρωμένου αεροσκάφους στην περιοχή, ανέφερε το γερμανικό υπουργείο Αμυνας. Το UAV δεν χτυπήθηκε, δήλωσε ο υπουργός Αμυνας, Μπόρις Πιστόριους

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φρεγάτα του γερμανικού πολεμικού ναυτικού, η οποία συμμετέχει στη διεθνή επιχείρηση για την προστασία της ναυσιπλοΐας στην Ερυθρά Θάλασσα, παραλίγο να καταρρίψει κατά λάθος ένα αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV), σύμφωνα με γερμανικά δημοσιεύματα.

Ειδικότερα, η φρεγάτα Hessen (F221) άνοιξε πυρ όταν δεν κατάφερε να αναγνωρίσει το μη επανδρωμένο αεροσκάφος, όπως δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Αμυνας, Μπόρις Πιστόριους, προσθέτοντας ότι το UAV «δεν χτυπήθηκε».

Οπως ανέφερε το γερμανικό υπουργείο Αμυνας, το οποίο επιβεβαίωσε το περιστατικό, η φρεγάτα Hessen δεν είχε ενημερωθεί από τους συμμάχους για την παρουσία μη επανδρωμένου αεροσκάφους στην περιοχή.

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, το UAV ήταν ένα αμερικανικό MQ-9 Reaper. Στο δημοσίευμα υπογραμμίζεται πως το περιστατικό καταδεικνύει την ανάγκη να υπάρξει καλύτερος συντονισμός μεταξύ των δυνάμεων που συμμετέχουν στην αποστολή «Ασπίδες» στην Ερυθρά Θάλασσα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή