Βερολίνο: Εκκενώθηκε το κτίριο όπου διέμενε η Κλέτε της RAF μετά από πληροφορίες για εκρηκτικά

Βερολίνο: Εκκενώθηκε το κτίριο όπου διέμενε η Κλέτε της RAF μετά από πληροφορίες για εκρηκτικά

Σύμφωνα με μαρτυρίες, αξιωματικοί της ομάδας εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών εθεάθησαν να μεταφέρουν ένα άγνωστο πυρομαχικό μήκους περίπου 30 εκατοστών

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντολή εκκένωσης του συγκροτήματος διαμερισμάτων όπου διέμενε η Ντανιέλα Κλέτε, πρώην μέλος της RAF, έδωσε η αστυνομία του Βερολίνου χθες, μετά από πληροφορίες για εντοπισμό εκρηκτικών στο κτίριο. 

Οι περίοικοι, ήδη σε κατάσταση σοκ μετά τη σύλληψη της τελευταίας εν ζωή γυναίκας της οργάνωσης Μπάαντερ-Μάινχοφ, κλήθηκαν να εγκαταλείψουν τα διαμερίσματά τους ενόσω αστυνομία και πυροσβεστική επιχειρούσαν στο σημείο. 

«Είμαστε σε κατάσταση σοκ. Μας είπαν πως βρήκαν εκρηκτικά. Χρειάστηκε να εγκαλείψουμε άμεσα τα σπίτια μας», ανέφερε ο Λουτς Νίτετ, 67χρονος που ζούσε πάνω από το διαμέρισμα της Κλέτε. 

Σύμφωνα με μαρτυρίες, αξιωματικοί της ομάδας εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών εθεάθησαν να μεταφέρουν ένα άγνωστο πυρομαχικό μήκους περίπου 30 εκατοστών. Υπήρξαν εικασίες ότι επρόκειτο για βλήμα του μπαζούκα που έφεραν η Κλέτε και οι δύο συνεργοί της κατά τη διάρκεια της ληστείας σε φορτηγό χρηματαποστολής στο Κρέμλινγκεν της Κάτω Σαξονίας το 2019. Οι τρεις τους ήταν επίσης οπλισμένοι με ένα μπαζούκα και ένα καλάσνικοφ κατά τη διάρκεια απόπειρας ληστείας ενός σούπερ μάρκετ στο Στουρ της Κάτω Σαξονίας το 2015.

Βερολίνο: Εκκενώθηκε το κτίριο όπου διέμενε η Κλέτε της RAF μετά από πληροφορίες για εκρηκτικά-1
Φωτ.: REUTERS/Liesa Johannssen

Βερολίνο: Εκκενώθηκε το κτίριο όπου διέμενε η Κλέτε της RAF μετά από πληροφορίες για εκρηκτικά-2
Φωτ.: REUTERS/Christian Mang

Υπενθυμίζεται πως η γερμανική αστυνομία συνέλαβε στο Βερολίνο την 65χρονη Ντανιέλα Κλέτε, μέλος της τρίτης γενιάς της οργάνωσης Φράξια Κόκκινος Στρατός (RAF), που διέφευγε τη σύλληψη εδώ και δεκαετίες.

Οι Αρχές κατηγορούν την Κλέτε, μαζί με τους συντρόφους της Μπούρκχαρντ Γκάρβεγκ και Εσνστ-Φόλερ Στάουμπ, για απόπειρα δολοφονίας και σειρά ένοπλων ληστειών κατά το διάστημα 1999-2016.

Πηγή: Guardian

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή