Γάζα: 104 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 280 τραυματίστηκαν, περιμένοντας βοήθεια

Γάζα: 104 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 280 τραυματίστηκαν, περιμένοντας βοήθεια

Το γραφείο του Παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς έκανε λόγο για «σφαγή που διεξήγαγε ο στρατός κατοχής», ενώ ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι «δεκάδες άνθρωποι ποδοπατήθηκαν περιμένοντας φορτηγά με βοήθεια»

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκατόν τέσσερις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και άλλοι 280 τραυματίστηκαν, καθώς δέχτηκαν ισραηλινά πυρά, ενώ περίμεναν βοήθεια, σύμφωνα με ανακοίνωση των υγειονομικών αρχών της Γάζας.

Νοσοκομείο ανακοίνωσε ότι είχε παραλάβει δέκα σορούς και δεκάδες τραυματίες.

Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού αρχικά δήλωσε ότι δεν γνώριζε κάτι σχετικά με βομβαρδισμό στο συγκεκριμένο σημείο.

Αργότερα όμως, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν από σπρωξίματα και ποδοπατήματα περιμένοντας φορτηγά με βοήθεια στη βόρεια Γάζα.

Ισραηλινή πηγή ανέφερε ότι ο στρατός άνοιξε πυρ εναντίον «αρκετών ανθρώπων» σε πλήθος, τονίζοντας ότι «αποτελούσαν απειλή».

Ο Αμπάς καταδίκασε τη «σφαγή»

Το γραφείο του Παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς «καταδίκασε τη σφαγή που διεξήγαγε ο ισραηλινός στρατός κατοχής σήμερα το πρωί εναντίον των ανθρώπων που περίμεναν τα φορτηγά με τη βοήθεια στον κυκλικό κόμβο Ναμπούλσι».

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Γάζας Ασραφ Αλ Κίντρα δήλωσε ότι το περιστατικό έλαβε χώρα στον κυκλικό κόμβο Αλ Ναμπούσι, δυτικά της πόλης της Γάζας, στο βόρειο τμήμα του θυλάκου.

Οι γιατροί δεν κατάφεραν να αντιμετωπίσουν τον όγκο και τη σοβαρότητα των τραυματισμών στο νοσοκομείο Αλ Σίφα, τόνισε ο Κίντρα.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT