Η γαλλική εφημερίδα που βγάζει φύλλο μια φορά κάθε τέσσερα χρόνια

Η γαλλική εφημερίδα που βγάζει φύλλο μια φορά κάθε τέσσερα χρόνια

Η εφημερίδα «La Bougie du Sapeur» είναι διαθέσιμη σήμερα, 29 Φεβρουαρίου, στα περίπτερα της Γαλλίας και δίνει ραντεβού ξανά με τους αναγνώστες της το 2028

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη Γαλλία, η εφημερίδα «La Bougie du Sapeur» είναι η μοναδική παγκοσμίως που βγάζει φύλλο μια φορά κάθε τέσσερα χρόνια. Σήμερα, 29 Φεβρουαρίου, η εφημερίδα έκανε ξανά την εμφάνισή της στα περίπτερα, δίνοντας ραντεβού με τους αναγνώστες της, το 2028. 

Πρόκειται για μια σατιρική-χιουμοριστική εφημερίδα 20 σελίδων με την πρώτη έκδοσή της να γίνεται το 1980. Σήμερα, οι Γάλλοι μπορούν να αγοράσουν το τεύχος 12 της εφημερίδας για 4,90 ευρώ. Ωστόσο, μόλις 200.000 αντίτυπα του φετινού τεύχους θα είναι διαθέσιμα προς πώληση.

«Αφού το πρώτο τεύχος εξαντλήθηκε μέσα σε δύο ημέρες, τα περίπτερα ζητούσαν διακαώς περισσότερα αντίτυπα, οπότε είπαμε εντάξει, αλλά μόνο σε τέσσερα χρόνια! Η εφημερίδα εξακολουθεί να εκδίδεται από μερικούς φίλους. Συναντιόμαστε σε ένα μπαρ και πετάμε ιδέες πάνω από τα ποτά. Διασκεδάζουμε πολύ», λέει ο εκδότης, Ζαν ντ’ Ιντί.

Η «La Bougie du Sapeur» είναι οργανωμένη όπως μια κανονική εφημερίδα, με ενότητες για την πολιτική, τον αθλητισμό, τα διεθνή, τις τέχνες και άλλα. Ωστόσο, τα άρθρα έχουν ως επί το πλείστον χιουμοριστική διάθεση. Ο βασικός τίτλος αυτής της έκδοσης που είναι «Ολοι θα είμαστε έξυπνοι» βρίσκεται πάνω από ένα κείμενο για το πώς οι εξετάσεις και το πνευματικό επίπεδο καθίστανται περιττά λόγω της τεχνητής νοημοσύνης.

Η εφημερίδα δεν έχει διαδικτυακή έκδοση και μπορεί να αγοραστεί μόνο σε εφημεριδοπωλεία και περίπτερα. «Ελπίζω να φέρνουμε λίγο φρέσκο αέρα κάθε τέσσερα χρόνια. Στις μέρες μας, οι άνθρωποι πρέπει να μπορούν να γελούν», πρόσθεσε ο εκδότης.

Με πληροφορίες από BBC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή