Πεντάγωνο: Πάνω από 25.000 γυναίκες και παιδιά σκοτώθηκαν από το Ισραήλ στη Γάζα

Πεντάγωνο: Πάνω από 25.000 γυναίκες και παιδιά σκοτώθηκαν από το Ισραήλ στη Γάζα

Ο επικεφαλής του Πενταγώνου, Λόιντ Οστιν, αποκάλυψε ότι περίπου 21.000 κατευθυνόμενα πυρομαχικά ακριβείας έχουν δοθεί στο Ισραήλ από την έναρξη του πολέμου

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Οστιν δήλωσε ότι πάνω από 25.000 γυναίκες και παιδιά έχουν σκοτωθεί από το Ισραήλ στη Γάζα, τονίζοντας ότι θα πρέπει να γίνουν περισσότερα για την προστασία των αμάχων.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια ακρόασης στο Κογκρέσο, ο Οστιν κλήθηκε να απαντήσει για το πόσες γυναίκες και παιδιά έχουν σκοτωθεί από το Ισραήλ στη Γάζα από την έναρξη του πολέμου στις αρχές Οκτώβρη του 2023. Ο επικεφαλής του Πενταγώνου απάντησε: «Είναι πάνω από 25.000».

Επιπλέον, ο Οστιν αποκάλυψε ότι περίπου 21.000 κατευθυνόμενα πυρομαχικά ακριβείας έχουν δοθεί στο Ισραήλ από την έναρξη του πολέμου.

Σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές της Γάζας, ο αριθμός των νεκρών Παλαιστίνιων ανέρχεται σε περίπου 30.000 ανθρώπους

Ολόκληρες συνοικίες έχουν μετατραπεί σε σωρούς συντριμμιών και 1,7 εκατ. Παλαιστίνιοι, από τα 2,4 εκατ. που είναι ο συνολικός πληθυσμός της Λωρίδας της Γάζας, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Στο μεταξύ, ο πληθυσμός του θυλάκου απειλείται πλέον και από λιμό.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή