Στην Αγκυρα την Τρίτη ο Μαχμούντ Αμπάς – Συνάντηση με Ερντογάν

Στην Αγκυρα την Τρίτη ο Μαχμούντ Αμπάς – Συνάντηση με Ερντογάν

Την επίσκεψη του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής ανακοίνωσε από το βήμα του Διπλωματικού Φόρουμ της Αττάλειας, ο Παλαιστίνιος υπουργός Εξωτερικών, Ριάντ αλ Μαλίκι

37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τον Τούρκο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα συναντηθεί ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, κατά την επίσκεψή του στην Αγκυρα.

Οπως ανακοίνωσε από το βήμα του Διπλωματικού Φόρουμ της Αττάλειας ο Παλαιστίνιος υπουργός Εξωτερικών, Ριάντ αλ Μαλίκι, ο Αμπάς θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην τουρκική πρωτεύουσα την Τρίτη.

Ο Παλαιστίνιος αξιωματούχος ανέφερε ότι η Τουρκία δείχνει αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό, καθώς υπάρχουν ιστορικοί δεσμοί, ενώ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στην Τουρκία για τη συνεχή αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας.

Εκτίμησε επίσης ότι οι ΗΠΑ θα αναγνωρίσουν τελικά το παλαιστινιακό κράτος. «Με αυτόν τον τρόπο, ίσως ο Μπενιαμίν Νετανιάχου επανεξετάσει τη θέση του, αναθεωρήσει και επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Τότε θα εξετάσουμε πώς μπορούμε να εφαρμόσουμε τη λύση των δύο κρατών», δήλωσε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή