Υεμένη: Οι Χούθι απειλούν να βυθίσουν περισσότερα βρετανικά πλοία

Υεμένη: Οι Χούθι απειλούν να βυθίσουν περισσότερα βρετανικά πλοία

Οι ένοπλες δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών επιβεβαίωσαν χθες Σάββατο ότι το βρετανικών συμφερόντων πλοίο Rubymar βυθίστηκε έπειτα από πλήγμα των Χούθι

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Χούθι της Υεμένης ανακοίνωσαν σήμερα Κυριακή ότι θα συνεχίσουν να θέτουν στο στόχαστρό τους βρετανικά πλοία στον Κόλπο του Αντεν, μετά τη βύθιση του πλοίου βρετανικών συμφερόντων Rubymar.

Οι ένοπλες δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών επιβεβαίωσαν χθες Σάββατο ότι το πλοίο Rubymar βυθίστηκε, έπειτα από πλήγμα που δέχθηκε από βαλλιστικό πύραυλο επιφανείας τον οποίο εκτόξευσαν οι Χούθι στις 18 Φεβρουαρίου.

«Εγκληματικό κράτος»

«Η Υεμένη θα εξακολουθήσει να βυθίζει περισσότερα βρετανικά πλοία και οι οποιεσδήποτε συνέπειες ή άλλες καταστροφές θα προστεθούν στον λογαριασμό της Βρετανίας», ανέφερε σε ανάρτησή του στο X, ο Χουσείν αλ Εζι, αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών στην κυβέρνηση υπό τους Χούθι.

«Είναι εγκληματικό κράτος που επιτίθεται στην Υεμένη και στους συμμάχους της, με την Αμερική να προωθεί τη διάπραξη εγκλημάτων που συνεχίζεται κατά των αμάχων στην Γάζα», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή