Ρωσία: Ζημιές σε σιδηροδρομική γέφυρα από εκρηκτικό μηχανισμό

Ρωσία: Ζημιές σε σιδηροδρομική γέφυρα από εκρηκτικό μηχανισμό

Μία σιδηροδρομική γέφυρα κοντά στη ρωσική πόλη Σαμάρα συγκλονίστηκε από έκρηξη

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία σιδηροδρομική γέφυρα κοντά στη ρωσική πόλη Σαμάρα συγκλονίστηκε από έκρηξη σήμερα, Δευτέρα, μετέδωσαν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων RIA και TASS, επικαλούμενα τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Η γέφυρα βρίσκεται στον ποταμό Βόλγα στα νοτιοδυτικά της Ρωσίας και η περιοχή Σαμάρα είναι ένας από τους κόμβους της βαριάς βιομηχανίας της χώρας.

Η έκρηξη φέρεται να έχει σημειωθεί στα στηρίγματα της γέφυρας, στην όχθη του ποταμού. Το περιστατικό προκλήθηκε από εκρηκτικό μηχανισμό, σύμφωνα με το TASS.

Η Ρωσία ανέφερε τους τελευταίους μήνες μια σειρά επιθέσεων στη βιομηχανική και υλικοτεχνική υποδομή της, για τις οποίες κατηγόρησε την Ουκρανία.

Δεν έχουν αναφερθεί θύματα, αλλά η κυκλοφορία πάνω από τη γέφυρα έχει διακοπεί, ανέφεραν οι Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι, περιγράφοντας το περιστατικό ως «παράνομη παρέμβαση».

Συγκεκριμένα η εταιρεία που διαχειρίζεται τη γραμμή ανέφερε διακοπή στην κυκλοφορία των τρένων λόγω «παράνομης παρέμβασης από μη εξουσιοδοτημένα άτομα στη λειτουργία των σιδηροδρομικών μεταφορών».

Εξάλλου, τις τελευταίες 24 ώρες, οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας εκτόξευσαν περίπου 80 βλήματα πυροβολικού και όλμων στην περιοχή του Μπέλγκοροντ, στη νότια Ρωσία, και χρησιμοποίησαν επίσης τέσσερα μη επανδρωμένα αεροσκάφη για επιθέσεις, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της ρωσικής περιφέρειας Βιάτσεσλαβ Γκλάντκοφ, στο κανάλι του στο Telegram.

Με πληροφορίες από Reuters, RIA, TASS

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT