Βρετανία – δημοσκοπήσεις: Προς πανωλεθρία οι Τόρις

Βρετανία – δημοσκοπήσεις: Προς πανωλεθρία οι Τόρις

Σε χαμηλό 40ετίας τοποθετεί το κυβερνών Συντηρητικό κόμμα της Βρετανίας δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η Ipsos για λογαριασμό της εφημερίδας Evening Standard

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ερώτημα δεν είναι πια εάν πέφτουν αλλά πόσο χαμηλά μπορούν να φτάσουν πριν από τις εκλογές που πλησιάζουν;

Η κυβερνώσα συντηρητική παράταξη των Τόρις βλέπει τις δημοσκοπικές της επιδόσεις να πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο, περίπου δέκα μήνες πριν από τις βουλευτικές εκλογές που θα πρέπει να έχουν διεξαχθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο έως τον Ιανουάριο του 2025.

Δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία Ipsos για λογαριασμό της εφημερίδας Evening Standard τοποθετεί τους Τόρις του Ρίσι Σούνακ στο 20%, 27 ποσοστιαίες μονάδες πίσω από τους Εργατικούς του Κιρ Στάρμερ που προηγούνται με 47%

Κατά τα λοιπά, οι φιλελεύθεροι Liberal Democrats παρουσιάζονται να συγκεντρώνουν 9%, οι Πράσινοι-Greens 8% και η παράταξη Reform UK του Νάιτζελ Φάρατζ 8%.  

«Το Ipsos Political Monitor ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του 1970 και δεν είχε ποτέ στο παρελθόν καταγράψει τόσο χαμηλό ποσοστό ψήφου για τους Συντηρητικούς», σχολιάζει η Κέιτι Μπολς μέσα από τον ιστοχώρο του περιοδικού Spectator.

Βρετανία – δημοσκοπήσεις: Προς πανωλεθρία οι Τόρις-1

«Οι Τόρις πιάνουν πάτο» («Tories hit rock bottom»), σημειώνει, από την πλευρά της, η Evening Standard, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για το πιο χαμηλό ποσοστό που έχει λάβει η Συντηρητική παράταξη από το 1978 και έπειτα στις μετρήσεις της εταιρείας Ipsos.

Με πληροφορίες από Evening Standard, the Spectator

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή