Νορβηγία: «Ο βασιλιάς Χάραλντ θα χρειαστεί μόνιμο βηματοδότη»

Νορβηγία: «Ο βασιλιάς Χάραλντ θα χρειαστεί μόνιμο βηματοδότη»

Eίχε προηγηθεί η εσπευσμένη επιστροφή του 87χρονου μονάρχη από ιδιωτικό ταξίδι στη Μαλαισία. Πιθανότατα θα παραμείνει στο νοσοκομείο μέχρι την επόμενη εβδομάδα

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο βασιλιάς Χάραλντ θα χρειαστεί μόνιμο βηματοδότη, ανέφερε ο βασιλικός οίκος της Νορβηγίας τη Δευτέρα, ενώ είχε προηγηθεί η εσπευσμένη επιστροφή του 87χρονου μονάρχη από ιδιωτικό ταξίδι στη Μαλαισία.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο βασιλιάς χρειάστηκε να νοσηλευθεί έπειτα από λοίμωξη που υπέστη, κατά την παραμονή του στο νησί Λανγκάουι.

Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του, τοποθετήθηκε προσωρινός βηματοδότης, ενώ η επιστροφή του στο Οσλο πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής και η άφιξή του καλύφθηκε σε ζωντανή μετάδοση από τα ΜΜΕ της χώρας.

«Η λοίμωξη έχει τεθεί υπό έλεγχο. Ο βασιλιάς έχει χαμηλό καρδιακό ρυθμό και θα χρειαστεί μόνιμο βηματοδότη», ανέφερε ο βασιλικός οίκος.

Πρόσθεσε δε πως ο χρόνος για την τοποθέτησή του θα καθοριστεί μόλις η υγεία του αποκατασταθεί, σημειώνοντας ότι πιθανότατα θα παραμείνει στο νοσοκομείο μέχρι την επόμενη εβδομάδα.

Ο βασιλιάς Χάραλντ είναι αρχηγός του κράτους της Νορβηγίας από το 1991 και ο γηραιότερος εν ζωή μονάρχης της Ευρώπης. Εχει επανειλημμένα νοσηλευθεί τα τελευταία χρόνια και έχει υποβληθεί σε εγχείρηση καρδιάς.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή