Υεμένη: Εμπορικό πλοίο δέχθηκε επίθεση στα ανοιχτά του Αντεν

Υεμένη: Εμπορικό πλοίο δέχθηκε επίθεση στα ανοιχτά του Αντεν

Η επίθεση σημειώθηκε σε απόσταση περίπου 88 μιλίων νοτιοανατολικά του Αντεν, σύμφωνα με την Ambrey

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, υπό σημαία Λιβερίας, δέχθηκε επίθεση σήμερα ενώ έπλεε στα ανοιχτά της Υεμένης, όπως ανακοίνωσε η βρετανική εταιρεία ναυτασφαλειών Ambrey.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το πλοίο αυτό είναι καταχωρημένο ότι το διαχειρίζεται η ισραηλινή εταιρεία ZIM Integrated Shipping Services. Ωστόσο, η Ambrey αναφέρει ότι ενδέχεται να μην ανήκει πλέον στην εταιρεία γιατί δεν είναι καταγεγραμμένο σε άλλες ανοιχτές πηγές.

Το πλοίο, το όνομα του οποίου δεν ανακοινώθηκε, είχε αποπλεύσει από τη Σιγκαπούρη και κατευθυνόταν στο Τζιμπουτί. 

Η επίθεση σημειώθηκε σε απόσταση περίπου 88 μιλίων νοτιοανατολικά του Αντεν, σύμφωνα με την Ambrey που κάνει λόγο για πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες «χτυπήθηκε και εξέπεμψε σήμα κινδύνου». Παραμένει ωστόσο αδιευκρίνιστο εάν έχει πληγεί απευθείας από κάποιον πύραυλο ή αν υπέστη ζημιές λόγω κοντινών εκρήξεων.

Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης, που υποστηρίζονται από το Ιράν, εξαπολύουν επιθέσεις σε εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους της Γάζας. Το φορτηγό πλοίο Rubymar βυθίστηκε την Παρασκευή, το πρώτο αφότου οι Χούθι ξεκίνησαν τις επιθέσεις τους, τον περασμένο Νοέμβριο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή