Ερντογάν: Θα φέρουμε εφιάλτες σε όσους θέλουν να ιδρύσουν κράτος-τρομοκράτη στα σύνορά μας

Ερντογάν: Θα φέρουμε εφιάλτες σε όσους θέλουν να ιδρύσουν κράτος-τρομοκράτη στα σύνορά μας

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι η χώρα του αποτελεί την «καρδιά» μιας ευρύτερης γεωγραφίας

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η Τουρκία είναι η “καρδιά” μιας ευρύτερης γεωγραφίας», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά το πέρας του υπουργικού συμβουλίου τονίζοντας ότι αυτή η γεωγραφία εκτείνεται «από τα Βαλκάνια μέχρι και την Κεντρική Ασία, από τη Μαύρη Θάλασσα μέχρι και τη βόρεια Αφρική, από το Αιγαίο μέχρι και τη νότια Ασία».

«Αυτή η “καρδιά” μας δίνει δύναμη και δίνει ελπίδες σε όλα μας τα αδέλφια και φίλους μας σε τις περιοχές. Εμείς δεν έχουμε αποικίες, δεν έχουμε έσοδα που έρχονται δίχως αντίκρισμα. Δεν είχαμε ποτέ. Ωστόσο, έχουμε εμπειρία κράτους χιλιάδων ετών και εθνική νοσταλγία», είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος και πρόσθεσε:

«Θα γυρίσουμε την πλάτη μας σε αυτή την τρομερή κληρονομιά, επειδή έχουμε 3-4 ζητήματα που χρειάζονται επίλυση; Θα εγκαταλείψουμε αυτά που έχουμε επειδή πρέπει να κάνουμε υπομονή 1-2 χρόνια; Επειδή πρέπει να εργασθούμε περισσότερο; Θα γονατίσουμε μπροστά στους ιμπεριαλιστές και στα όργανα τους; Οχι, ποτέ!».

Στη συνέχεια, ο Ερντογάν εξέφρασε τη βούλησή του για «δημιουργία μιας ζώνης ασφαλείας σε βάθος 30-40 χιλιομέτρων κατά μήκος των συνόρων με τη Συρία».

«Είμαστε αποφασισμένοι να κλείσουμε τα κενά που υπάρχουν μετά τις επιχειρήσεις που κάναμε. Καλούμε όλους να σεβαστούν αυτή τη στρατηγική ασφαλείας μας. Σε αντίθετη περίπτωση εκείνοι θα έχουν την ευθύνη της έντασης που θα προκύψει. Εχουμε προετοιμαστεί για να προκαλέσουμε εφιάλτες σε όσους νομίζουν πως θα γονατίσουν την Τουρκία με την ίδρυση ενός κράτους-τρομοκράτη στο μήκος των νοτίων συνόρων της», σημείωσε. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή