«Επεσαν» για πάνω από μια ώρα Facebook, Messenger και Instagram

«Επεσαν» για πάνω από μια ώρα Facebook, Messenger και Instagram

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Επεσαν» για πάνω από μία ώρα το Facebook, το Instagram και το Messenger με χιλιάδες χρήστες στην Ελλάδα και το εξωτερικό να καταγράφουν προβλήματα συνδεσιμότητας.

Στην Ελλάδα λίγο μετά τις 17:00 καταγράφηκαν περισσότερες από χιλιάδες αναφορές από χρήστες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα σύνδεσης στο Facebook.

To Reuters μετέδωσε στις 17:41 ότι παρατηρήθηκαν περισσότερες από 500.000 αναφορές στον κόσμο για το Facebook και 47.000 αναφορές για το Instagram. Αυτό σημαίνει ότι επηρεάζονται πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο, αλλά προς το παρόν δεν είναι γνωστό πόσες. 

Λίγο μετά τις 18:20, οι χρήστες επανέκτησαν τη δυνατότητα πρόσβασης.


«Επεσαν» για πάνω από μια ώρα Facebook, Messenger και Instagram-1
«Επεσαν» για πάνω από μια ώρα Facebook, Messenger και Instagram-2

Μeta: Γνωρίζουμε ότι υπάρχει πρόβλημα

Η σελίδα κατάστασης της Meta υποδήλωνε ότι τα προϊόντα της εταιρείας αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα. «Έχουμε επίγνωση ενός προβλήματος που επηρεάζει το Facebook Login. Οι ομάδες μηχανικών μας αναζητούν ενεργά την επίλυση του προβλήματος το συντομότερο δυνατό», ανέφερε η σελίδα.

Σύμφωνα με σειρά διεθνών ΜΜΕ, από τη Meta έχει ζητηθεί να σχολιάσει την εξέλιξη, αλλά προς τον παρόν δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση που να δίνει διευκρινίσεις για το πρόβλημα.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος της Meta, Αντι Στόουν, ανάρτησε μήνυμα στο Χ, λέγοντας: «Γνωρίζουμε ότι άνθρωποι έχουν πρόβλημα πρόσβασης στις υπηρεσίες μας. Εργαζόμαστε πάνω σε αυτό τώρα».


Τι είδαν οι χρήστες στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα οι χρήστες του Facebook και του messenger είδαν τους λογαριασμούς τους να αποσυνδέονται λίγο λεπτά μετά τις 17:00.

Ειδικότερα, οι σελίδες ζητούσαν από τους χρήστες να συνδεθούν εκ νέου κι όταν το έκαναν, εμφανιζόταν το μήνυμα ότι «ο κωδικός πρόσβασης που γράψατε δεν είναι σωστός» ή «η συνεδρία έληξε».

«Επεσαν» για πάνω από μια ώρα Facebook, Messenger και Instagram-3

Στο messenger οι χρήστες που προσπαθούν να στείλουν μήνυμα στις επαφές τους ελάμβαναν  ειδοποίηση που ανέφερε ότι δεν ήταν δυνατή η αποστολή.

Το Threads παρουσίασε επίσης προβλήματα, καθώς οι χρήστες δεν μπορούσαν να συνδεθούν στους λογαριασμούς τους, αντικρίζοντας το μήνυμα «λυπούμαστε, κάτι πήγε στραβά».

«Επεσαν» για πάνω από μια ώρα Facebook, Messenger και Instagram-4

Ορισμένοι χρήστες συνέρρευσαν στην πλατφόρμα X για να δουν αν και άλλοι αντιμετώπιζαν προβλήματα.

Είναι ενδεικτικό ότι υπήρχαν χρήστες που καλούσαν τον κόσμο να μην πανικοβάλλεται αν αντιμετωπίζει δυσκολίες στη σύνδεση καθώς το πρόβλημα είναι γενικευμένο.

Οι New York Times τονίζουν σε σχετικό δημοσίευμα ότι «η διακοπή λειτουργίας έρχεται εν όψει της προθεσμίας που λήγει την Τετάρτη για τη Meta και άλλους τεχνολογικούς κολοσσούς, συμπεριλαμβανομένης της Apple και της Google, να συμμορφωθούν με την Πράξη για τις Ψηφιακές Αγορές, έναν νέο νόμο της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αποσκοπεί στην αύξηση του ανταγωνισμού στην ψηφιακή οικονομία. Ο νόμος απαιτεί από τις εταιρείες να αναθεωρήσουν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν ορισμένα από τα προϊόντα τους, έτσι ώστε οι μικρότεροι ανταγωνιστές να μπορούν να έχουν πρόσβαση στους χρήστες τους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT