Λευκός Οίκος σε Μακρόν: Η Ουκρανία ζητά εργαλεία για να πολεμήσει, όχι ξένους στρατιώτες

Λευκός Οίκος σε Μακρόν: Η Ουκρανία ζητά εργαλεία για να πολεμήσει, όχι ξένους στρατιώτες

Νωρίτερα, ο Μακρόν «ανέλαβε την ευθύνη» για τις πρόσφατες, αμφιλεγόμενες δηλώσεις του περί αποστολής δυτικών στρατευμάτων στην εμπόλεμη Ουκρανία

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι «δεν ζήτησε ποτέ ξένα στρατεύματα να πολεμήσουν για τη χώρα του» σχολίασε σήμερα εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, όταν ρωτήθηκε για τις πρόσφατες δηλώσεις του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.

«Δεν θα υπάρξουν Αμερικανοί στρατιώτες στο έδαφος της Ουκρανίας. Ξέρετε γιατί; Δεν ζητάει αυτό ο πρόεδρος Ζελένσκι. Ζητάει εργαλεία και δυνατότητες. Δεν ζήτησε ποτέ να πολεμήσουν για τη χώρα του ξένοι στρατιώτες», είπε ο Τζον Κίρμπι, ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας.

Νωρίτερα σήμερα, ο Μακρόν, από την Πράγα όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Τσεχίας Πετρ Πάβελ, είπε ότι θεώρησε «αναγκαίο» να δώσει μια ώθηση στους συμμάχους της Ουκρανίας, τους οποίους κάλεσε «να μη δειλιάζουν» απέναντι σε μια «ασταμάτητη» Ρωσία. Είπε επίσης ότι «αναλαμβάνει την ευθύνη» για τις πρόσφατες, αμφιλεγόμενες δηλώσεις του περί αποστολής δυτικών στρατευμάτων στην εμπόλεμη Ουκρανία.

«Δεν χρειαζόμαστε (…) συζητήσεις για το αν έχουμε περισσότερο ή λιγότερο θάρρος. Αυτό δεν βοηθά πραγματικά στην επίλυση των προβλημάτων της Ουκρανίας», αντέδρασε ο υπουργός Αμυνας Μπόρις Πιστόριους.

Οσον αφορά την αποστολή στρατιωτών, οι περισσότερες χώρες της Δύσης έχουν ήδη ξεκαθαρίσει ότι δεν εξετάζουν ένα τέτοιο σενάριο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT