ΗΠΑ: Αντιμέτωπος με νέα κατηγορία ο Μενέντεζ

ΗΠΑ: Αντιμέτωπος με νέα κατηγορία ο Μενέντεζ

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ βρίσκεται αντιμέτωπος με νέα κατηγορία, ότι ο ίδιος και η σύζυγός του συνωμότησαν για να παρεμποδίσουν τη Δικαιοσύνη σε υπόθεση δωροδοκίας που εκκρεμεί εναντίον τους.

Το συμπληρωματικό κατηγορητήριο κατά του Μενέντεζ και της συζύγου του Ναντίν ανεβάζει τον συνολικό αριθμό των ομοσπονδιακών κατηγοριών που αντιμετωπίζει ο άλλοτε πανίσχυρος επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας σε 18.

Το νέο κατηγορητήριο έρχεται λίγες ημέρες αφότου ένας από τους συγκατηγορούμενους του Μενέντεζ στην υπόθεση, ο επιχειρηματίας Χοσέ Ουρίμπε από το Νιου Τζέρσεϊ, δήλωσε ένοχος και συμφώνησε να συνεργαστεί με την έρευνα.

Στη Δικαιοσύνη υπάρχουν στοιχεία για μια συνάντηση που είχε η Ναντίν Μενέντεζ με τον Ουρίμπε το 2022, αφού οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς είχαν εκδώσει κλήσεις που ζητούσαν πληροφορίες σχετικά με τις πληρωμές που είχε κάνει για ένα πολυτελές αυτοκίνητο για εκείνη, το οποίο, σύμφωνα με τους εισαγγελείς, ήταν μέρος του σχεδίου δωροδοκίας.

Στην κατάθεσή του, ο Ουρίμπε αναφέρει ότι η Ναντίν Μενέντεζ τον ρώτησε τι θα έλεγε στη Δικαιοσύνη και εκείνος απάντησε ότι θα τους έλεγε ότι επρόκειτο για δάνειο. Εκείνη του είπε ότι αυτό «ακούγεται καλό», σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Πηγή: NBC News

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT