«Σούπερ Τρίτη»: Στο 20% η «αδέσμευτη ψήφος» διαμαρτυρίας για τη Γάζα στη Μινεσότα

«Σούπερ Τρίτη»: Στο 20% η «αδέσμευτη ψήφος» διαμαρτυρίας για τη Γάζα στη Μινεσότα

Με τις μισές ψήφους καταμετρημένες στη Μινεσότα, περίπου το 20% των Δημοκρατικών επέλεξαν την «αδέσμευτη ψήφο», σύμφωνα με την Edison Research, σε ένδειξη διαμαρτυρίας «για την υποστήριξη των επιθέσεων του Ισραήλ στη Γάζα» από τον Λευκό Οίκο

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είχε εύκολη νίκη στις προκριματικές εκλογές των Δημοκρατικών της Μινεσότα χθες, Τρίτη, παρόλο που η ψήφος διαμαρτυρίας ενάντια στη φερόμενη «ισχυρή υποστήριξή του προς το Ισραήλ», τόσο στη συγκεκριμένη πολιτεία όσο και σε άλλες της «Σούπερ Τρίτης», εκφράστηκε δυναμικά.

Με τις μισές ψήφους καταμετρημένες στη Μινεσότα, περίπου το 20% των Δημοκρατικών επέλεξαν την «αδέσμευτη ψήφο», σύμφωνα με την Edison Research, σε ένδειξη διαμαρτυρίας «για την υποστήριξη των επιθέσεων του Ισραήλ στη Γάζα» από τον Λευκό Οίκο.

Η ισραηλινή στρατιωτική εκστρατεία έχει προκαλέσει ανθρωπιστική καταστροφή και τον θάνατο περισσότερων από 30.000 ανθρώπων, σύμφωνα με τις παλαιστινιακές αρχές στη Γάζα που διοικείται από τη Χαμάς.

Το Ισραήλ απαντά στις επιθέσεις της Χαμάς της 7ης Οκτωβρίου που προκάλεσαν τον θάνατο 1.200 ανθρώπων, σύμφωνα με ισραηλινό απολογισμό.

Ποιοι ψήφισαν τους «Αδέσμευτους»

Φοιτητές, γυναίκες στα αστικά κέντρα και φιλελεύθεροι Εβραίοι ακτιβιστές ενώθηκαν με τους μουσουλμάνους Αμερικανούς για να ψηφίσουν υπέρ των «Αδέσμευτων», σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Edison.

Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι ή το 13% του συνόλου των ψηφοφόρων εξέφρασαν παρόμοια διαμαρτυρία στις προκριματικές εκλογές των Δημοκρατικών του Μίσιγκαν την περασμένη εβδομάδα.

Το κίνημα της «αδέσμευτης ψήφου» εκπροσωπήθηκε επίσης στις προκριματικές εκλογές των Δημοκρατικών σε άλλες έξι πολιτείες της «Σούπερ Τρίτης»: Αλαμπάμα, Κολοράντο, Αϊόβα, Μασαχουσέτη, Βόρεια Καρολίνα και Τενεσί.

Η υποστήριξη σε αυτές τις πολιτείες κυμαινόταν από 3,9% στην Αϊόβα έως 12,2% στη Βόρεια Καρολίνα, καθώς οι ψήφοι εξακολουθούσαν να καταμετρώνται.

Οι μεγαλύτερες πόλεις της Μινεσότα φιλοξενούν σημαντικό πληθυσμό Σομαλών Αμερικανών, ενώ το φιλελεύθερο Δημοκρατικό μέλος του Κογκρέσου, η Ιλχάν Ομάρ, σφοδρή επικρίτρια της πολιτικής του Μπάιντεν στο Ισραήλ, προέρχεται επίσης από τη συγκεκριμένη πολιτεία.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή