Ρωσία: Διπλό ουκρανικό πλήγμα σε μεγάλη βιομηχανία σιδηρομεταλλεύματος

Ρωσία: Διπλό ουκρανικό πλήγμα σε μεγάλη βιομηχανία σιδηρομεταλλεύματος

Επίθεση με ντρόουν σε εργοστάσιο στο Κουρσκ, χωρίς τραυματίες

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη έπληξαν εγκαταστάσεις καυσίμων σε ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια σιδηρομεταλλεύματος της Ρωσίας σήμερα, Τετάρτη, αν και κανείς δεν τραυματίστηκε και το εργοστάσιο λειτουργούσε κανονικά, δήλωσαν Ρώσοι αξιωματούχοι και ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου.

Ο κυβερνήτης του Κουρσκ, Ρομάν Στάροβοϊτ, δήλωσε ότι ένα δεύτερο drone χτύπησε το εργοστάσιο σιδηρομεταλλεύματος Μιχάιλοφσκι GOK, το οποίο ανήκει στη Μεταλοϊνβέστ, τη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής σιδηρομεταλλεύματος της Ρωσίας, περίπου δύο ώρες μετά την ανακοίνωση του πρώτου πλήγματος.

Μη επαληθευμένα πλάνα βίντεο στα ρωσικά κανάλια Telegram έδειξαν μαύρο καπνό να ανεβαίνει στον ουρανό και ζημιές στο εργοστάσιο, προφανώς μετά το πρώτο χτύπημα.

«Σήμερα, ως αποτέλεσμα επίθεσης με drone στην περιοχή Ζελεζνόγκορσκι, μια δεξαμενή καυσίμων στην αποθήκη καυσίμων και λιπαντικών του εργοστασίου εξόρυξης και επεξεργασίας Μιχάιλοφσκι έπιασε φωτιά», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Μεταλοϊνβέστ, μετά την πρώτη επίθεση.

Πρόσθεσε ότι το εργοστάσιο λειτουργούσε κανονικά. «Δεν υπήρξαν θύματα. Αυτή τη στιγμή λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα για την κατάσβεση της φωτιάς».

Ο Στάροβοϊτ κατηγόρησε το Κίεβο για την επίθεση στην περιοχή Ζελεζνόγκορσκι της περιφέρειας Κουρσκ, η οποία είναι γνωστή για τα ορυχεία σιδήρου της και βρίσκεται περίπου 90 χιλιόμετρα από τα ουκρανικά σύνορα. Είπε αργότερα ότι υπήρχε κίνδυνος πυραυλικών χτυπημάτων στην περιοχή.

Το Μιχάιλοφσκι GOK είναι μία από τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις εξόρυξης και επεξεργασίας σιδηρομεταλλεύματος στη Ρωσία. Μέσω της ανοιχτής εξόρυξης, το Μιχάιλοφσκι GOK αναπτύσσει ένα κοίτασμα σιδηρομεταλλεύματος με αποδεδειγμένα αποθέματα 10,4 δισ. τόνων, σύμφωνα με τη Μεταλοϊνβέστ.

Οι ουκρανικές επιθέσεις με ντρόουν έχουν πλήξει επανειλημμένα ρωσικά διυλιστήρια πετρελαίου και άλλες οικονομικές υποδομές τις τελευταίες εβδομάδες. Η περφέρεια Κουρσκ δέχεται τακτικές επιθέσεις από την Ουκρανία αφότου η Ρωσία διέταξε δεκάδες χιλιάδες στρατεύματα να εισέλθουν στη χώρα τον Φεβρουάριο του 2022.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT