Μισέλ για επίθεση στην Οδησσό κατά την επίσκεψη Μητσοτάκη: Δειλή η τακτική της Ρωσίας

Μισέλ για επίθεση στην Οδησσό κατά την επίσκεψη Μητσοτάκη: Δειλή η τακτική της Ρωσίας

«Η πλήρης υποστήριξη της Ε.Ε. προς την Ουκρανία και τον γενναίο λαό της δεν θα είναι αμφιταλαντευόμενη», τονίζει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη ρωσική επίθεση στην Οδησσό κατά την επίσκεψη στην πόλη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη σχολιάζει σε ανάρτησή του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ κάνοντας λόγο για «δειλή τακτική». 

«Η επίθεση στην Οδησσό κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη είναι άλλο ένα σημάδι της δειλής τακτικής της Ρωσίας στον επιθετικό της πόλεμο κατά της Ουκρανίας» τονίζει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ. Στο πλαίσιο αυτό, σημειώνει ότι «αυτό είναι κατακριτέο και για τις τακτικές του Κρεμλίνου».

«Η πλήρης υποστήριξη της Ε.Ε. προς την Ουκρανία και τον γενναίο λαό της δεν θα είναι αμφιταλαντευόμενη» καταλήγει ο Σαρλ Μισέλ.

Το μεσημέρι της Τετάρτης, η Οδησσός έγινε στόχος ρωσικής επίθεσης ενώ ήταν προγραμματισμένη επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μηστοτάκη, και συνάντησή του με τον Ουκρανό πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελέσκι. Για λόγους ασφαλείας, το ραντεβού των δύο ηγετών είχε συμφωνηθεί κάτω από άκρα μυστικότητα.

Γύρω στις 2 το μεσημέρι έγινε γνωστό πως επίθεση πραγματοποιήθηκε σε απόσταση περίπου 200 μέτρων από την ελληνική αποστολή. Πηγές από το Μαξίμου υποστήριξαν πως δεν τέθηκε ζήτημα ασφαλείας για τον Ελληνα πρωθυπουργό και όσους τον συνόδευσαν στο ταξίδι – αστραπή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή