Dassault: Η δημιουργία ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας χρειάζεται δεκαετίες

Dassault: Η δημιουργία ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας χρειάζεται δεκαετίες

Ο επικεφαλής της Dassault Aviation εκτίμησε ότι η Ε.Ε. έχει χρόνια δουλειάς μπροστά της ώστε να βελτιώσει τις αλυσίδες εφοδιασμού

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο επικεφαλής της γαλλικής βιομηχανίας, Dassault Aviation, αμφισβήτησε το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης για ενίσχυση της αμυντικής βιομηχανίας σημειώνοντας ότι η δημιουργία μιας πραγματικής ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας θα μπορούσε να διαρκέσει έως και δεκαετίες.

«Η Ευρώπη πιστεύει ξαφνικά ότι το να δουλεύεις για την άμυνα είναι καλό πράγμα. Χαίρομαι που υπάρχει αυτή η συνειδητοποίηση. Μεταξύ αυτής της συνειδητοποίησης και της πραγματικής οικοδόμησης μιας ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας θα χρειαστούν πολλά χρόνια, ακόμη και πολλές δεκαετίες», δήλωσε ο επικεφαλής της γαλλικής βιομηχανίας όπλων, Ερίκ Τραπιέ. 

Ο Τραπιέ σημείωσε ότι η Ευρώπη εξακολουθεί να έχει την τάση να αγοράζει από την αμερικανική αμυντική βιομηχανία ενώ δυσκολεύεται να δράσει ευέλικτα και έχει χρόνια δουλειάς μπροστά της ώστε να βελτιώσει τις αλυσίδες εφοδιασμού. 

Ο επικεφαλής της Dassault δεν είναι ο μόνος που έχει σταθεί επικριτικός απέναντι στα φιλόδοξα σχέδια της Ε.Ε. για την αμυντική βιομηχανία. Πρόσφατα και η γερμανική εταιρεία παραγωγής πυρομαχικών Rheinmetall κατήγγειλε τον αργό ρυθμό λήψης αποφάσεων.

«Αν κοιτάξετε τις πολεμικές οικονομίες, φτιάχνουν όπλα, όχι κανονισμούς. Δημιουργείται επίσης μια οικονομία που θέτει την άμυνα στο επίκεντρο όλων των ανησυχιών της», είπε ο Τραπιέ τονίζοντας ότι «δεν έχουμε φτάσει ακόμα εκεί». 

Με πληροφορίες από Financial Times

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή