Ισραήλ: Πράσινο φως για την κατασκευή χιλιάδων κατοικιών για εποίκους στη Δυτική Οχθη

Ισραήλ: Πράσινο φως για την κατασκευή χιλιάδων κατοικιών για εποίκους στη Δυτική Οχθη

Το Ισραήλ έδωσε το πράσινο φως για την κατασκευή περίπου 3.500 κατοικιών για τους εποίκους στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη. Αντιδράσεις από την πλευρά των Παλαιστινίων

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Ισραήλ έδωσε το πράσινο φως για την κατασκευή περίπου 3.500 κατοικιών για τους εποίκους στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη, σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα.

Η αρμόδια Αρχή ενέκρινε τα σχέδια κατασκευής συνολικά 3.476 νέων κατοικιών σε τρεις εβραϊκούς οικισμούς κοντά στην Ιερουσαλήμ, γράφει η εφημερίδα Haaretz.

Οι εβραϊκοί οικισμοί στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη θεωρούνται παράνομοι σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο αλλά η νυν κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, στην οποία συμμετέχουν και πολιτικοί όπως για παράδειγμα ο ακροδεξιός υπουργός Οικονομικών Μπεζαλέλ Σμότριχ, αποφάσισε να τους επεκτείνει.

Η εν λόγω άδεια για την ανέγερση νέων κατοικιών φέρεται να αποτελεί «απάντηση» στην τρομοκρατική επίθεση που πραγματοποίησαν Παλαιστίνιοι πριν από περίπου δύο εβδομάδες σε αυτοκινητόδρομο μεταξύ της Ιερουσαλήμ και του εβραϊκού οικισμού Μααλέ Αντουμίν.

«Αντί να οικοδομήσει ένα μέλλον ελπίδας, ειρήνης και ασφάλειας, η ισραηλινή κυβέρνηση ανοίγει τον δρόμο για την καταστροφή μας», καταγγέλλει η ισραηλινή οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα Peace Now με ανάρτησή της στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, dpa, AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή