Φρέντι Μπελέρης: «Δίκη παρωδία, μακρύ χέρι της εξουσίας οι δικαστές»

Φρέντι Μπελέρης: «Δίκη παρωδία, μακρύ χέρι της εξουσίας οι δικαστές»

«Ο Ράμα είναι κύριος της χώρας του και ελέγχει τη δικαιοσύνη, ελέγχει όλους τους θεσμούς», δηλώνει μέσα από τη φυλακή ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέσα από τη φυλακή που οδηγήθηκε μετά την καταδικαστική απόφαση, ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρης κατηγορεί τον Αλβανό πρωθυπουργό πως «ενορχήστρωσε» την υπόθεση, κάνοντας λόγο για δίκη «παρωδία». 

Μιλώντας στην ΕΡΤ μία ημέρα μετά την καταδίκη του σε πρώτο βαθμό για απόπειρα εξαγοράς ψήφων, ο Φρέντι Μπελέρης τονίζει πως δεν υπήρχαν ενοχοποιητικά στοιχεία σε βάρος του και οι δικαστές του λειτούργησαν ως το «μακρύ χέρι της εξουσίας». 

«Η Ελλάδα πίεσε όσο μπορούσε, ο κ. Ράμα είναι κύριος της χώρας του και ελέγχει τη δικαιοσύνη, ελέγχει όλους τους θεσμούς. Στην Αλβανία υπάρχει μία υβριδική δημοκρατία» αναφέρει.

«Μετά την έφεση θέλουν να τον καταδικάσουν, να λερωθεί το ποινικό του μητρώο, να χάσει αυτομάτως το δημαρχείο. Αυτό ήταν το σχέδιό τους εξαρχής και τώρα δείχνει ότι ολοκληρώνεται» δηλώνει ο αδελφός του εκλεγμένου Δημάρχου Χειμμάρας, Λεονάρδος Μπελέρης.

Μετά τη χθεσινή απόφαση του δικαστηρίου, ο κ. Μπελέρης διαμαρτυρήθηκε πως τα εισαγγελικά πορίσματα «δείχνουν ξεκάθαρα μια μνημειολογία ανυπόστατων ψεμάτων» και κατηγόρησε ευθέως την εισαγγελία πως επιχειρεί να καλύψει «γκάφες και λάθη» της αλβανικής αστυνομίας. 

«Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας δεν δεχτήκατε κανένα από τα αιτήματά μου για πραγματογνωμοσύνη. Δεν υποχρεώσατε την κρατική αστυνομία να υποβάλει ενώπιον του δικαστηρίου την παράνομη απόφαση για την πληρωμή του μάρτυρα. Δεν φέρατε τον μάρτυρα στο ακροατήριο για αντιπαράθεση με το πρόσωπο της φωτογραφίας, που η εισαγγελία ισχυρίζεται ότι είναι ο μάρτυρας», σημείωσε την Τρίτη, μεταξύ άλλων.

«Ολες οι αποφάσεις σας ήταν πολιτικές αποφάσεις. Η άρνηση της ειδικής άδειας για την ορκωμοσία ήταν επίσης πολιτική απόφαση, υπερβαίνοντας τις αρμοδιότητες. Αυτό το σκέλος της απόφασης απορρίφθηκε από το Εφετείο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή