Μεξικό: Διαδηλωτές εισέβαλαν στο προεδρικό μέγαρο

Μεξικό: Διαδηλωτές εισέβαλαν στο προεδρικό μέγαρο

Με ένα κλεμμένο λευκό όχημα παραβίασαν μία από τις πύλες και εισέβαλαν στο προεδρικό μέγαρο, την ώρα που ο πρόεδρος Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ παραχωρούσε συνέντευξη Τύπου

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ένα κλεμμένο λευκό όχημα, διαδηλωτές στο Μεξικό που αντιδρούν στους χειρισμούς για την υπόθεση απαγωγής και εξαφάνισης 43 σπουδαστών το 2014, παραβίασαν μία από τις πύλες και εισέβαλαν στο προεδρικό μέγαρο την Τετάρτη.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσαν ΜΜΕ της χώρας, οι διαδηλωτές εισέβαλαν στο προεδρικό μέγαρο την ώρα που ο πρόεδρος Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ παραχωρούσε την καθημερινή συνέντευξη Τύπου εντός του κτιρίου.

Σε πλάνα που μετέδωσε το μεξικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Milenio διακρίνονται διαδηλωτές με τα πρόσωπά τους καλυμμένα, να εισέρχονται στο προεδρικό μέγαρο. Η αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ.

Μεξικό: Διαδηλωτές εισέβαλαν στο προεδρικό μέγαρο-1
REUTERS/Stringer

Αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο έκαναν χρήση δακρυγόνων για να διαλύσουν το πλήθος, σύμφωνα με την εφημερίδα El Universal, η οποία έγραψε επίσης πως τοποθετήθηκαν κιγκλιδώματα για να εμποδίσουν τους διαδηλωτές.

Μεξικό: Διαδηλωτές εισέβαλαν στο προεδρικό μέγαρο-2
REUTERS/Gustavo Graf

Ερωτηθείς σχετικά με το περιστατικό, ο Λόπες Ομπραδόρ δήλωσε πως δεν σκοπεύει να καταπνίξει τη διαμαρτυρία και ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να ερευνά την υπόθεση των αγνοούμενων φοιτητών.

Ωστόσο, κατήγγειλε μια «προβοκάτσια», καθώς ξεκίνησε η προεκλογική εκστρατεία στο Μεξικό την περασμένη Παρασκευή, ενόψει των προεδρικών εκλογών της 2ας Ιουνίου.

«Πρόκειται για μια κίνηση εναντίον μας», τόνισε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, όταν ρωτήθηκε τι ακριβώς συνέβαινε έξω από το προεδρικό μέγαρο.

«Θέλουν να απαντήσουμε με βίαιο τρόπο. Δεν θα το κάνουμε, καθώς δεν είμαστε δυνάστες», συνέχισε. «Θα επιδιορθώσουμε την πόρτα και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα», διαβεβαίωσε.

Μεξικό: Διαδηλωτές εισέβαλαν στο προεδρικό μέγαρο-3
REUTERS/Stringer

Επισημαίνεται πως διαδηλωτές έχουν επιχειρήσει επανειλημμένα κατά το παρελθόν να σπάσουν τις πόρτες του προεδρικού μεγάρου. Είναι η πρώτη φορά εδώ και χρόνια που το καταφέρνουν.

Οι σπουδαστές της Αγιοτσινάπα εξαφανίστηκαν τη νύχτα της 27ης Σεπτεμβρίου του 2014 αφότου έφθασαν στην Ιγκουάλα, στην πολιτεία Γκερέρο (νότια), όπου ετοιμάζονταν να επιβιβαστούν σε λεωφορεία για να πάνε στη μεξικανική πρωτεύουσα και να συμμετάσχουν σε μια διαδήλωση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή