Υεμένη: Βίντεο από την επιχείρηση διάσωσης στο True Confidence

Υεμένη: Βίντεο από την επιχείρηση διάσωσης στο True Confidence

Στην επιχείρηση του ινδικού Πολεμικού Ναυτικού για τη διάσωση 21 μελών του πληρώματος, συνέδραμαν ελικόπτερα και σωστικές λέμβοι, ενώ οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν στο Τζιμπουτί

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βίντεο από την επιχείρηση διάσωσης του πληρώματος στο φορτηγό πλοίο True Confidence, το οποίο δέχθηκε επίθεση από τους Χούθι στον κόλπο του Αντεν, με αποτέλεσμα τον θάνατο τριών ατόμων, έδωσε στη δημοσιότητα το Πολεμικό Ναυτικό της Ινδίας.

Οπως ανέφερε εκπρόσωπος του ινδικού Ναυτικού, στην επιχείρηση για τη διάσωση 21 μελών του πληρώματος συνέδραμαν ελικόπτερα και σωστικές λέμβοι, ενώ οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν στο Τζιμπουτί.

Η επίθεση στο True Confidence αποτελεί την πρώτη θανατηφόρα επίθεση των φιλοϊρανών μαχητών Χούθι εναντίον της διεθνούς ναυσιπλοΐας, σύμφωνα με τον αμερικανικό στρατό.

Την Πέμπτη, τόσο η πλοιοκτήτρια όσο και η διαχειρίστρια εταιρεία επιβεβαίωσαν την απώλεια τριών μελών του πληρώματος, προσθέτοντας ότι έχουν τραυματιστεί ακόμα δύο άτομα.

Στο πλοίο επέβαιναν συνολικά 23 άτομα, 20 ναυτικοί και τρεις ένοπλοι ως προσωπικό ασφαλείας. Οι 15 από αυτούς κατάγονταν από τις Φιλιππίνες, τέσσερις από το Βιετνάμ, δύο από τη Σρι Λάνκα, ένας από την Ινδία και ένας από το Νεπάλ.

«Χθες περί τις 10.30 (ώρα Ελλάδας), βαλλιστικός πύραυλος εκτοξεύθηκε από εδάφη ελεγχόμενα από τους Χούθι στην Υεμένη εναντίον του True Confidence, πλοίου μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου υπό σημαία Μπαρμπέιντος, λιβεριανής ιδιοκτησίας», ανέφερε το μεικτό διοικητήριο των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής (CENTCOM, κεντρική διοίκηση).

Ο στρατιωτικός εκπρόσωπος των Χούθι, Γιαχία Σάρια, σημείωσε από την πλευρά του, μέσω ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης, πως το «True Confidence» χτυπήθηκε από «πυραύλους» αφού το πλήρωμά του αψήφησε «προειδοποιητικά μηνύματα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή