Επίθεση στην Οδησσό: «Δεν αποκλείεται στόχος να ήταν ο Ζελένσκι ή ο Μητσοτάκης»

Επίθεση στην Οδησσό: «Δεν αποκλείεται στόχος να ήταν ο Ζελένσκι ή ο Μητσοτάκης»

«Ηταν πραγματικά λιγότερο από 500 μέτρα από εμάς», ανέφερε υψηλόβαθμος Ουκρανός διπλωματικός σύμβουλος

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν μπορεί να αποκλειστεί ότι το χτύπημα με ρωσικό πύραυλο στο λιμάνι της Οδησσού χθες είχε στόχο τις αποστολές του Βολοντίμιρ Ζελένσκι ή του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, δήλωσε σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας.

«Ηταν πραγματικά λιγότερο από 500 μέτρα από εμάς. Τι ήταν αυτό; Δεν μπορεί να αποκλείσεις ότι κατευθυνόταν στην αποστολή του προέδρου μου ή την αποστολή ενός ξένου φιλοξενούμενου», δήλωσε ο Ιχόρ Ζόβκβα, υψηλόβαθμος διπλωματικός σύμβουλος, σε συνέντευξη στο CNN Live.

Ο ίδιος δήλωσε ότι ο πύραυλος εκτοξεύθηκε από την Κριμαία, η οποία προσαρτήθηκε από τη Ρωσία το 2014.

«Χρειάστηκαν λιγότερο από τρία λεπτά για να φθάσει ο πύραυλος στον στόχο, στο σημείο του λιμανιού της Οδησσού», δήλωσε ο Ζόβκβα. «Εάν είχαμε επαρκή μέσα αντιαεροπορικής άμυνας, αυτός ο βαλλιστικός πύραυλος θα μπορούσε να είχε αναχαιτιστεί», πρόσθεσε, σύμφωνα με το Reuters.

Μητσοτάκης: «Δεν θα φοβηθούμε»

Νωρίτερα, από το βήμα του συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Βουκουρέστι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα στήριξης στην Ουκρανία.

«Κανένας δεν θα μας εκφοβίσει», διεμήνυσε ο κ. Μητσοτάκης. «Νομίζω ότι όλοι έχουμε ένα μήνυμα για το Κρεμλίνο: δεν θα φοβηθούμε, θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Ουκρανία και τους γενναίους πολίτες της για όσο χρειαστεί. Και παραμένουμε ενωμένοι σε αυτό το ζήτημα», είπε. 

«Δείξαμε τη στήριξή μας στην Ουκρανία με αναπάντεχο για ορισμένους εχθρούς μας τρόπο», συνέχισε ο πρωθυπουργός. Σημείωσε, δε, ότι ποτέ η Ευρώπη δεν έχει δώσει τέτοια απάντηση, με τις κυρώσεις στη Ρωσία και με την υποστήριξη της Ουκρανίας, στρατιωτικά και οικονομικά.

«Καμία παραβίαση του διεθνούς δικαίου και προσπάθεια αλλαγής συνόρων διά της βίας δεν θα γίνουν αποδεκτές από την πολιτική μας οικογένεια», είπε ακόμη, σε ένα μήνυμα με έμμεσο αποδέκτη και την Αγκυρα. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή