ΝΑΤΟ: Το Παρίσι «ψηφίζει» Ρούτε για τη θέση του γενικού γραμματέα

ΝΑΤΟ: Το Παρίσι «ψηφίζει» Ρούτε για τη θέση του γενικού γραμματέα

«Υποστηρίζουμε την υποψηφιότητα του Μαρκ Ρούτε», δήλωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός Γκαμπριέλ Ατάλ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον Ολλανδό πρώην πρωθυπουργό

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O Γάλλος πρωθυπουργός, Γκαμπριέλ Ατάλ, ανακοίνωσε την υποστήριξη του Παρισιού στην υποψηφιότητα του Ολλανδού, Μαρκ Ρούτε, για την ηγεσία του ΝΑΤΟ. «Προφανώς, υποστηρίζουμε την υποψηφιότητα του Ρούτε λόγω της εμπειρίας του, της ικανότητάς του να ενώνει ένα ευρύ φάσμα ανθρώπων και να ενεργεί για τη συλλογική μας ασφάλεια», δήλωσε ο Ατάλ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον Ρούτε στην Ολλανδία.

Από την πλευρά του, ο Ολλανδός πρώην πρωθυπουργός δήλωσε ότι είναι «ζωτικής σημασίας» να «αρθεί το αδιέξοδο στο Κογκρέσο σχετικά με τα 60 δισεκατομμύρια δολάρια για την Ουκρανία». Εξέφρασε, επίσης, την εκτίμηση ότι οι ΗΠΑ θα παραμείνουν προσηλωμένες στην ασφάλεια της Ευρώπης ακόμη και στην περίπτωση που ο Ντόναλντ Τραμπ επιστρέψει στον Λευκό Οίκο μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή