Ρώσοι χάκερ πολιορκούν τη Microsoft με κλεμμένα «κλειδιά» κορυφαίων στελεχών

Ρώσοι χάκερ πολιορκούν τη Microsoft με κλεμμένα «κλειδιά» κορυφαίων στελεχών

Η Microsoft δήλωσε τον περασμένο Ιανουάριο ότι Ρώσοι χάκερ απέσπασαν πληροφορίες από λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της ηγεσίας της εταιρείας καθώς και υπαλλήλων

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Microsoft επιβεβαίωσε πως χάκερ με υποστήριξη από τη Ρωσία, που υπέκλεψαν πληροφορίες από κορυφαία στελέχη της εταιρείας, χρησιμοποιούν τα δεδομένα αυτά για να αποκτήσουν πρόσβαση στα συστήματα του τεχνολογικού κολοσσού.

Τον περασμένο Ιανουάριο, η Microsoft αποκάλυψε ότι δράστης είναι η ομάδα Midnight Blizzard, που είχε αποσπάσει πληροφορίες από λογαριασμούς email εργαζομένων, συμπεριλαμβανομένων μελών της ανώτερης ηγετικής ομάδας, καθώς και εργαζομένων στις ομάδες κυβερνοασφάλειας και νομικής υποστήριξης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της WSJ, η ομάδα των χάκερ συνεχίζει να χρησιμοποιεί αυτές τις πληροφορίες για να αποκτήσει πρόσβαση στα αποθετήρια πηγαίου κώδικα και στα εσωτερικά συστήματα της Microsoft, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία την Παρασκευή.

Η εταιρεία δήλωσε ότι οι έρευνές της σχετικά με τις δραστηριότητες της Midnight Blizzard συνεχίζονται και ότι συντονίζει τις προσπάθειές της με τις ομοσπονδιακές αρχές.

Η επίθεση δεν φαίνεται να έχει θέσει σε κίνδυνο συστήματα που απευθύνονται σε πελάτες και δεν είχε ουσιαστικό αντίκτυπο στις λειτουργίες της εταιρείας, δήλωσε η Microsoft.

Δεν έχει γίνει σαφές αν το περιστατικό θα επηρεάσει πιθανώς την οικονομική της κατάσταση.

Σε ανάρτηση τον περασμένο Αύγουστο, η Microsoft καθιστούσε γνωστό ότι είχε εντοπίσει τη Midnight Blizzard –γνωστή προηγουμένως ως Nobelium– που εξαπέλυε στοχευμένες επιθέσεις σε συνομιλίες της Microsoft Teams.

Η ομάδα Nobelium έχει συνδεθεί από τις αμερικανικές αρχές με την Υπηρεσία Πληροφοριών Εξωτερικού της Ρωσικής Ομοσπονδίας και είναι γνωστή για τη συμμετοχή της στο χακάρισμα SolarWinds, το 2020.

Πηγή: Wall Street Journal

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή