Πεντάγωνο: Ο κόσμος άρχισε να βλέπει UFO «ταυτόχρονα» με τις στρατιωτικές δοκιμές

Πεντάγωνο: Ο κόσμος άρχισε να βλέπει UFO «ταυτόχρονα» με τις στρατιωτικές δοκιμές

Σύμφωνα με έκθεση του Πενταγώνου, τα συχνά περιστατικά θεάσεων UFO στις δεκαετίες του 1950 και του 1960 προκλήθηκαν από τις δοκιμές προηγμένων κατασκοπευτικών αεροσκαφών και διαστημικής τεχνολογίας των Ηνωμένων Πολιτειών

3' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προσγείωση στη μάλλον πεζή πραγματικότητα σχετικά με τις θεάσεις UFO επιχείρησε σήμερα το αμερικανικό Πεντάγωνο, διαψεύδοντας κατηγορηματικά τις θεωρίες περί κυβερνητικής συγκάλυψης αποδείξεων ή ενδείξεων εξωγήινης δραστηριότητας στον πλανήτη. 

Σύμφωνα με έκθεση του Πενταγώνου, τα συχνά περιστατικά θεάσεων UFO στις δεκαετίες του 1950 και του 1960 συνέπεσαν με τις δοκιμές προηγμένων κατασκοπευτικών αεροσκαφών και διαστημικής τεχνολογίας των Ηνωμένων Πολιτειών. Συγκεκριμένα, οι περισσότερες θεάσεις ήταν συνηθισμένα αντικείμενα από τη Γη, σύμφωνα με την έκθεση που υποβλήθηκε στο Κογκρέσο την Παρασκευή. Ωστόσο, οι αξιωματούχοι του Πενταγώνου εκτιμούν ότι η έρευνά τους δεν θα περιορίσει ιδιαίτερα τις δημοφιλείς πεποιθήσεις για εξωγήινους επισκέπτες στον πλανήτη μας.

Παράλληλα, η έκθεση αναφέρει ότι το Πεντάγωνο δεν βρήκε κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει ότι κυβερνητική ή ακαδημαϊκή έρευνα επιβεβαίωσε ποτέ ότι κάποια παρατήρηση ΑΤΙΑ «αντιπροσώπευε εξωγήινη τεχνολογία». Ολες οι ερευνητικές προσπάθειες, σε όλα τα επίπεδα διαβάθμισης, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι περισσότερες θεάσεις ήταν συνηθισμένα αντικείμενα και φαινόμενα ή λανθασμένη αναγνώριση.

Η έκθεση ασχολείται επίσης με τους ισχυρισμούς ότι κυβερνητικές και ιδιωτικές εταιρείες «κατασκευάζουν αντίστροφης μηχανικής εξωγήινη τεχνολογία και την κρύβουν», σημειώνοντας ότι «δεν υπάρχουν εμπειρικά στοιχεία για τους ισχυρισμούς» και ότι «οι ισχυρισμοί που αφορούν συγκεκριμένα άτομα, γνωστές τοποθεσίες τεχνολογικών δοκιμών και έγγραφα που φέρονται να εμπλέκονται ή να σχετίζονται με την αντίστροφη κατασκευή εξωγήινης τεχνολογίας, είναι ανακριβείς».

Δεν ήταν σαφές πόσο μεγάλο μέρος της εν λόγω έκθεσης θα δημοσιοποιηθεί. Πολλές πάντως περιπτώσεις θεάσεων φέρονται να έχουν επιλυθεί. Οι περισσότερες αποδείχθηκαν ότι ήταν είτε περιπλανώμενα σκουπίδια στον ουρανό, όπως μπαλόνια, είτε δραστηριότητα παρακολούθησης, δήλωσαν αξιωματούχοι. Τα περιστατικά που καταγράφηκαν το περασμένο έτος, για τα οποία έχουν συλλεχθεί περισσότερα δεδομένα, αποδείχθηκε ότι είχαν συνηθισμένες, γήινες εξηγήσεις.

Επισήμως, όμως, πολλά από τα παλαιότερα περιστατικά παραμένουν ανεξήγητα επειδή υπάρχουν πολύ λίγα δεδομένα για να μπορέσουν οι αξιωματούχοι του Πενταγώνου ή των μυστικών υπηρεσιών να βγάλουν οριστικά συμπεράσματα.

«Σε πολλές περιπτώσεις, τα παρατηρούμενα φαινόμενα ταξινομούνται ως “μη αναγνωρισμένα” απλώς και μόνο επειδή οι αισθητήρες δεν ήταν σε θέση να συλλέξουν αρκετές πληροφορίες», τονίζει αξιωματούχος αναφερόμενος στις κάμερες, τα ραντάρ και άλλες συσκευές που συλλέγουν πληροφορίες. Αλλοι αξιωματούχοι επιμένουν πάντως ότι αν και τα στοιχεία είναι ατελή, τα βίντεο κακής ανάλυσης δεν δείχνουν εξωγήινους.

Οι οπτικές ψευδαισθήσεις μαζί με ορισμένους διαβαθμισμένους αισθητήρες έχουν συχνά προκαλέσει συνηθισμένα αντικείμενα, όπως μη επανδρωμένα αεροσκάφη ή μπαλόνια, να φαίνονται σαν κάτι ασυνήθιστο ή τρομακτικό. Για παράδειγμα, πολλά από τα βίντεο και τις θεάσεις αεροπόρων ακι ναυτικών ήταν οπτικές ψευδαισθήσεις που έκαναν συνηθισμένα αντικείμενα, όπως μετεωρολογικά μπαλόνια λαο εμπορικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη – να φαίνεται ότι κινούνται ταχύτερα. Οι στρατιωτικοί αξιωματούχοι έχουν καταλήξει σε μεγάλο βαθμό στο ίδιο συμπέρασμα.

Σε ένα από τα βίντεο με τίτλο, GoFast ένα αντικείμενο φαίνεται να κινείται με ιλλιγγιώδη ταχύτητα. Αλλά μια ανάλυση του στρατού λέει ότι πρόκειται για μια ψευδαίσθηση που δημιουργείται από τη γωνία παρατήρησης με φόντο το νερό. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Πενταγώνου, το αντικείμενο κινείται μόνο με περίπου 30 μίλια την ώρα.

Σε άλλο βίντεο, γνωστό ως Gimbal, ένα αντικείμενο φαίνεται να περιστρέφεται, αλλά στρατιωτικοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι για το οπτικό αποτέλεσμα ευθύνεται ο ειδικός αισθητήρα που έχει σχεδιαστή για να βοηθά στη στόχευση των όπλων, με αποτέλεσμα να αποτυπώνει το αντικείμενο με έναν τεχνητό, λανθασμένο τρόπο.

Οι αναλυτές του Πενταγώνου εξακολουθούν να μην μπορούν να δώσουν οριστική απάντηση για κάποια από τα βίντεο που έχει στη διάθεσή του ο στρατός. Σε ένα βίντεο, ένα αντικείμενο που φαίνεται να πετά από μακρινή απόσταση, είναι πιο δύσκολο να εξηγηθεί, λένε αξιωματούχοι στους NYT. Oμως οι αναλυτές που έχουν μελετήσει το υλικό, είναι πεπεισμένοι ότι το αντικείμενο δεν είναι κομμάτι εξωγήινης τεχνολογίας.

Το Πεντάγωνο δημιούργησε, και στη συνέχεια αναμόρφωσε, ομάδες εντός του υπουργείου για να βελτιώσει τη συλλογή δεδομένων γύρω από τα περιστατικά και να δώσει καλύτερες εξηγήσεις.
Στρατιωτικοί αξιωματούχοι έχουν επανειλημμένα δηλώσει ότι δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι κάποια από τις εικόνες δείχνει εξωγήινους επισκέπτες του διαστήματος, επίσημα σχόλια που συχνά υποβαθμίζονται σε μέσα ενημέρωσης ή αγνοούνται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT