Ρωσία: Φοιτητής φυλακίστηκε επειδή ονόμασε το δίκτυο του Wi-Fi «Slava Ukraine!»

Ρωσία: Φοιτητής φυλακίστηκε επειδή ονόμασε το δίκτυο του Wi-Fi «Slava Ukraine!»

Ο νεαρός κρίθηκε ένοχος για «δημόσια επίδειξη ναζιστικών συμβόλων (...) ή συμβόλων εξτρεμιστικών οργανώσεων» και το Wi-Fi router του κατασχέθηκε

38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δικαστήριο της Μόσχας καταδίκασε σε φυλάκιση δέκα ημερών έναν φοιτητή που μετονόμασε το δίκτυο Wi-Fi του σε «Slava Ukraine!» («Δόξα στην Ουκρανία!») την κραυγή που φωνάζουν οι ουκρανικές δυνάμεις πολεμώντας τις ρωσικές δυνάμεις εισβολής, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Ria-Novosti.

Αλλάζοντας την προεγκατεστημένη ονομασία του ρούτερ του wifi σε «Slava Ukraine!», ο φοιτητής του Κρατικού Πανεπιστημίου της Μόσχας «προπαγάνδισε το σύνθημα Ουκρανών εθνικιστών», ανέφερε το δικαστήριο στην απόφασή του.

Ο νεαρός κρίθηκε ένοχος για «δημόσια επίδειξη ναζιστικών συμβόλων (…) ή συμβόλων εξτρεμιστικών οργανώσεων» και το Wi-Fi router του κατασχέθηκε, ανέφερε το δικαστήριο.

Μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής, οι ρωσικές αρχές έχουν προβεί σε πογκρόμ και άγρια μέτρα καταστολής κατά οποιαδήποτε δημόσιας κριτικής ή κατά όποιας υποστήριξης στις ουκρανικές δυνάμεις, επιβάλλοντας ποινές και βαριές ποινές κάθειρξης.

ΑΠΕ / ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή