Η Σ. Αραβία καλεί να τερματιστούν τα «ειδεχθή εγκλήματα» στη Γάζα, καθώς ξεκινά το Ραμαζάνι

Η Σ. Αραβία καλεί να τερματιστούν τα «ειδεχθή εγκλήματα» στη Γάζα, καθώς ξεκινά το Ραμαζάνι

Ο βασιλιάς Σαλμάν της Σαουδικής Αραβίας κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να τερματίσει τα «ειδεχθή εγκλήματα» που διαπράττονται στη Λωρίδα της Γάζας

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο βασιλιάς Σαλμάν της Σαουδικής Αραβίας κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να τερματίσει τα «ειδεχθή εγκλήματα» που διαπράττονται στη Λωρίδα της Γάζας με μήνυμά του που δόθηκε στη δημοσιότητα με την ευκαιρία της έναρξης του Ραμαζανιού.

Με την ιδιότητα του θεματοφύλακα των δύο πιο ιερών τόπων του Ισλάμ, ο μονάρχης Σαλμάν εξέφρασε χθες τις ευχαριστίες του για «τις ευχές στο βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας», υπογραμμίζοντας ωστόσο πως ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας αμαυρώνει τον ιερό μήνα προσευχής και νηστείας για τους μουσουλμάνους.

«Καθώς υποδεχόμαστε το Ραμαζάνι αυτή τη χρονιά, οι καρδιές μας είναι γεμάτες θλίψη μπροστά στα δεινά που συνεχίζουν να υφίστανται οι Παλαιστίνιοι αδελφοί μας, αντιμέτωποι με ακατάπαυστη επίθεση», σημείωσε.

«Καλούμε τη διεθνή κοινότητα να αναλάβει τις ευθύνες της, να βάλει τέλος σε αυτά τα ειδεχθή εγκλήματα και να εγγυηθεί τη δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων και διαδρόμων αρωγής», πρόσθεσε.

Πέντε μήνες πολέμου

Η ανθρωπιστική κρίση στη Λωρίδα της Γάζας χειροτερεύει έπειτα από πέντε μήνες πολέμου, έναυσμα του οποίου ήταν η άνευ προηγουμένου επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ την 7η Οκτωβρίου, όταν έχασαν τη ζωή τους περίπου 1.200 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους άμαχοι, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου βασισμένη σε επίσημες ισραηλινές ανακοινώσεις.

Σε αντίποινα η ισραηλινή πολιτικοστρατιωτική ηγεσία ορκίστηκε να «εξαλείψει» τη Χαμάς και εξαπέλυσε ευρείας κλίμακας στρατιωτικές επιχειρήσεις στις οποίες έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι τώρα 31.045 άνθρωποι στη Λωρίδα της Γάζας, στη μεγάλη πλειονότητά τους γυναίκες και παιδιά, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς.

Μη κυβερνητικές οργανώσεις τονίζουν ότι πολύ μικρό μέρος των τροφίμων που απαιτούνται για να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες του πληθυσμού του δίνεται άδεια να εισέλθει στον παλαιστινιακό θύλακο, καθώς οι δυνάμεις του Ισραήλ έχουν επιβάλει στην πράξη ολοκληρωτικό αποκλεισμό σε σχεδόν όλες τις εισόδους του.

Με πληροφορίες από AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT