Η «αγκαλιά» της στρουθοκαμήλου είναι θεραπευτική

Η «αγκαλιά» της στρουθοκαμήλου είναι θεραπευτική

Στη φάρμα αυτή του Βελγίου, οι στρουθοκάμηλοι λειτουργούν ως ζώα θεραπείας για ανθρώπους με αυτισμό, κατάθλιψη, άγχος ή προβλήματα εθισμού. 

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν και συνήθως χωροκατακτητικά και επιθετικά πουλιά που πρέπει να αντιμετωπίζονται με ιδιαίτερη προσοχή, οι στρουθοκάμηλοι στο καταφύγιο Passiehoeve στο Καλμτούτ του Βελγίου είναι αδιανόητα φιλικές. 

Τόσο που πολλοί επισκέπτονται το καταφύγιο μόνο και μόνο για τα ακριβοθώρητα «χάδια» των μεγάλων πουλιών. 

Η «αγκαλιά» της στρουθοκαμήλου είναι θεραπευτική-1
Η Γκίμπε Κιέμπουμ, μια 15χρονη με κατάθλιψη από το Μπρεχτ του Βελγίου, επισκέπτεται συχνά τη φάρμα, περνώντας χρόνο με τις στρουθοκαμήλους – Φωτ.: REUTERS/Yves Herman

«Αυτό είναι το μόνο μέρος στον κόσμο όπου οι στρουθοκάμηλοι κάνουν αγκαλιές με ανθρώπους» λέει η Γουέντι Άντριενς, πρώην στέλεχος εταιρείας, που ξεκίνησε τη φάρμα όταν κατάφερε να σώσει μερικούς νεοσσούς από εκτροφείο στρουθοκαμήλων. 

Τα πλάσματα που έχει διασώσει η Άντριενς -εννέα στρουθοκάμηλοι, ένα άλογο, ένα πόνι, ένα γαϊδούρι, γουρούνια, σκύλοι, κοτόπουλα, πάπιες και 14 κατσίκες- λειτουργούν ως ζώα θεραπείας για ανθρώπους με αυτισμό, κατάθλιψη, άγχος ή προβλήματα εθισμού

Η «αγκαλιά» της στρουθοκαμήλου είναι θεραπευτική-2
Η Γουέντι Άντριενς, πρώην στέλεχος εταιρείας, ξεκίνησε τη φάρμα όταν κατάφερε να σώσει μερικούς νεοσσούς από εκτροφείο στρουθοκαμήλων – Φωτ.: REUTERS/Yves Herman

Η Γκίμπε Κιέμπουμ, μια 15χρονη με κατάθλιψη από το Μπρεχτ του Βελγίου, επισκέπτεται συχνά τη φάρμα, περνώντας χρόνο με τις στρουθοκαμήλους.

Εξάλλου, το Βέλγιο και η γειτονική Ολλανδία διαθέτουν εκατοντάδες «φάρμες φροντίδας» όπου οι δικαστικές και ιατρικές αρχές στέλνουν άτομα για βραχυπρόθεσμη ή μακροπρόθεσμη παραμονή.

Η «αγκαλιά» της στρουθοκαμήλου είναι θεραπευτική-3
Φωτ.: REUTERS/Yves Herman

«Τα άλογα χρησιμοποιούνται επίσης ως ζώα θεραπείας, αλλά οι στρουθοκάμηλοί μας είναι πιο ευαίσθητες. Συνδέονται με τους επισκέπτες, αισθάνονται τα πάντα και αν έχετε αρνητικές σκέψεις, απομακρύνονται» εξηγεί η Άντριενς. 

Η «αγκαλιά» της στρουθοκαμήλου είναι θεραπευτική-4
Φωτ.: REUTERS/Yves Herman

Οι ατομικές συνεδρίες αγκαλιάς με τις στρουθοκαμήλους, διάρκειας συνήθως μιας ώρας -ή μέχρι να απομακρυνθούν τα πουλιά- κοστίζουν 65 ευρώ στη φάρμα.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή