Tο Κρεμλίνο δεν σχολίασε δημοσίευμα περί «προετοιμασίας των ΗΠΑ για ρωσικό πυρηνικό χτύπημα»

Tο Κρεμλίνο δεν σχολίασε δημοσίευμα περί «προετοιμασίας των ΗΠΑ για ρωσικό πυρηνικό χτύπημα»

Σύμφωνα με δημοσίευμα του CNN, οι Ηνωμένες Πολιτείες άρχισαν να προετοιμάζονται στα τέλη του 2022 για το ενδεχόμενο η Ρωσία να πλήξει την Ουκρανία με πυρηνικό όπλο

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Κρεμλίνο αρνήθηκε σήμερα Δευτέρα να σχολιάσει δημοσίευμα του CNN σύμφωνα με το οποίο οι Ηνωμένες Πολιτείες άρχισαν να προετοιμάζονται στα τέλη του 2022 για το ενδεχόμενο η Ρωσία να πλήξει την Ουκρανία με πυρηνικό όπλο.

Το CNN μετέδωσε το Σάββατο ότι η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν ανησυχούσε συγκεκριμένα για το ότι η Ρωσία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τακτικό πυρηνικό όπλο ή πυρηνικό όπλο μάχης στην Ουκρανία.

Πληροφορίες των υπηρεσιών των ΗΠΑ

Το CNN ανέφερε ότι οι υπηρεσίες των ΗΠΑ είχαν πληροφορίες σχετικά με φερόμενες επικοινωνίες μεταξύ Ρώσων αξιωματούχων που συζητούσαν πυρηνικό χτύπημα το 2022.

«Αυτό είναι το είδος των εικασιών που δημοσιεύονται σε διάφορες εφημερίδες», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. «Δεν νομίζω ότι χρήζει οποιουδήποτε σχολιασμού», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή