Ολυμπιακοί Αγώνες: Αυστηρότεροι έλεγχοι ντόπινγκ για αθλητές από 4 χώρες

Ολυμπιακοί Αγώνες: Αυστηρότεροι έλεγχοι ντόπινγκ για αθλητές από 4 χώρες

«Οι εθνικές ομοσπονδίες των τεσσάρων χωρών είχαν προειδοποιηθεί για την ανεπάρκεια των ελέγχων ντόπινγκ, μετά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου του 2022, στο Γιουτζίν», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Ακεραιότητας του στίβου (AIU)

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυστηρούς όρους για τη συμμετοχή αθλητών από τέσσερις χώρες στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024» επέβαλε η Επιτροπή Ακεραιότητας του στίβου, με τη σύμφωνη γνώμη του συμβουλίου της World Athletics.

Η απόφαση αφορά τους αθλητές και τις αθλήτριες από τη Βραζιλία, τον Ισημερινό, το Περού και την Πορτογαλία και οφείλεται στους ανεπαρκείς, όπως χαρακτηρίζονται, ελέγχους ντόπινγκ από τις εγχώριες Αρχές.

Σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που τέθηκαν, οι αθλητές και οι αθλήτριες των τεσσάρων αυτών χωρών θα πρέπει έως τις 4 Ιουλίου να έχουν υποβληθεί σε τουλάχιστον τρεις «αιφνιδιαστικούς» ελέγχους ντόπινγκ εκτός αγώνων, με χρονική απόσταση μίνιμουμ τριών εβδομάδων, μεταξύ των ελέγχων.

Για όποιον αθλητή ή αθλήτρια δεν εκπληρωθεί αυτός ο όρος, θα χάσει το δικαίωμα συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ακόμη κι αν έχει εξασφαλίσει την πρόκριση με αγωνιστικά κριτήρια.

Οπως αναφέρει η Επιτροπή Ακεραιότητας (AIU), οι εθνικές ομοσπονδίες των τεσσάρων χωρών είχαν προειδοποιηθεί για την ανεπάρκεια των ελέγχων ντόπινγκ, μετά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου του 2022, στο Γιουτζίν, όμως απέτυχαν να διασφαλίσουν την απαιτούμενη ποσότητα τεστ μέχρι το περσινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης.

«Οι τέσσερις ομοσπονδίες έλαβαν σαφείς προειδοποιήσεις σχετικά με την ανεπάρκεια των εθνικών ελέγχων ντόπινγκ, μετά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου 2022», ανέφερε η AIU σε ανακοίνωσή της. 

Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή